Κόκκινη κάρτα Ευρωπαϊκής Αριστεράς στο Μουντιάλ του Κατάρ – Διαμαρτυρία στο ΕΚ με συμμετοχή Γεωργίου-Νιαζί

Με μια ποδοσφαιρικού τύπου διαμαρτυρία, ευρωβουλευτές της Ευρωπαϊκής Αριστεράς έβγαλαν κόκκινες κάρτες στο ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τα όσα διαδραματίστηκαν πίσω από τη διοργάνωση του παγκόσμιου κυπέλου στο Κατάρ.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ, Γιώργου Γεωργίου στο facebook, οι ευρωβουλευτές δείχνουν «κόκκινη κάρτα ενάντια στο Παγκόσμιο Κύπελλο της ντροπής».

«Δείχνουμε την οργή μας σε όλους εκείνους τους παγκόσμιους ηγέτες και τις πολυεθνικές που συρρέουν στο Κατάρ.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους εκείνους που έχουν υποφέρει από τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την εκμετάλλευση των εργαζομένων, τη διαφθορά, τον σεξισμό και την ομοφοβία που αντιπροσωπεύει το συνεχιζόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο».

Υπενθυμίζεται πως οι συνθήκες ανάθεσης του παγκοσμίου κυπέλλου στο Κατάρ απασχόλησαν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης που έκαναν λόγο για σκιές στην ανάθεση από τη FIFA και οικονομικές συνδιαλλαγές που εμπλέκουν υψηλά εμπλεκόμενα άτομα στον οργανισμό. Ταυτόχρονα οι συνθήκες εργασίας των εργατών που οικοδόμησαν τα γήπεδα-μεγαθήρια στην αφρικανική χώρα καθώς και τα εκατοντάδες εργατικά θανατηφόρα ατυχήματα προκάλεσαν κύμα αντιδράσεων από τη Δύση.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.