Κόκκινο πανί νοιώθουν οι διαιτητές – Ζητούν…στήριξη

Οι διαιτητές έγιναν κόκκινο πανί για όλο τον πληθυσμό, επισήμανε στην Πρωινή Έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών Γιώργος Πάπουτσος, τονίζοντας ότι πρέπει να στηριχθεί η διαιτησία για να τερματιστεί η περιρέουσα ατμόσφαιρα.

Διαβάστε επίσης: Συνάντηση στο καζίνο και τα τηλεφωνήματα

Πρέπει, τόνισε, να προσεχθούν τα λάθη και οι αδυναμίες που γίνονται και οι διαιτητές που σφυρίζουν αδιάφορα είναι που πρέπει να βελτιωθούν ή να τιμωρηθούν.

Εάν θέλουμε κυπριακό ποδόσφαιρο χωρίς κυπριακή διαιτησία, είπε, πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε, διαφορετικά πρέπει να βοηθήσουμε να βελτιωθεί η κατάσταση με τη διαιτησία.

Η διαιτησία πρέπει να δουλεύει με κανονισμούς και διαιτητής πρέπει να γίνεται κάποιος με σωστή κατάρτιση, υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι πρέπει να αξιολογούνται οι διαιτητές πριν αναλάβουν καθήκοντα. Ωστόσο, σημείωσε, οι διαιτητές θέλουν κίνητρα και δεν αποτελούν λύση οι ξένοι διαιτητές. Ο κύριος Πάπουτσος επισήμανε ότι υπάρχει πρόβλημα καθώς έγιναν διαιτητές άνθρωποι που δεν ήταν μέσα στο άθλημα επειδή και μόνο ήταν άνεργοι. Ακόμη, πρόσθεσε, οι διαιτητές είναι στην πρίζα και είναι αγχωμένοι και κουμπωμένοι όταν διαιτητεύουν, λόγω της συνεχούς κριτικής που δέχονται.

ΠΑΣΠ: Είμαστε σε καλό δρόμο

Είμαστε σε καλό δρόμο αλλά πρέπει να εμπλακούν περισσότεροι ποδοσφαιριστές, αλλά και προπονητές και να δώσουν πληροφορίες για στημένα παιγνίδια, ανέφερε στην Πρωϊνή Έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑΣΠ Σπύρος Νεοφυτίδης.
Η εφαρμογή για το κόκκινο κουμπί είναι μεταφρασμένη σε επτά γλώσσες, ανέφερε, επισημαίνοντας ότι έτσι μπορούν να το κάνουν χρήση και αλλόγλωσσοι ποδοσφαιριστές.

Ο κύριος Νεοφυτίδης τόνισε ότι εδώ και χρόνια ο ΠΑΣΠ έκανε καταγγελίες και η ΚΟΠ είχε υποχρέωση να προβεί σε διερεύνηση τους.
Ειδικά επισήμανε για τα παιγνίδια της δεύτερης κατηγορίας η ΚΟΠ δεν εφάρμοζε τον κανονισμό για την καταπολέμηση των στημένων αγώνων.

Γι αυτό το μπάχαλο, είπε χαρακτηριστικά, όλοι έχουν ευθύνη και πρέπει να μπουν κανονισμοί έτσι ώστε ποδοσφαιριστές ή άλλοι παράγοντες του ποδοσφαίρου να μην δικαιούνται να έχουν είτε πρακτορεία στοιχημάτων, είτε να είναι μάνατζερ.

Προπονητές: Όλοι γνωρίζουμε για τέτοια πράγματα

Σημαντικό εργαλείο χαρακτήρισε τη δυνατότητα χρήσης του κόκκινου κουμπιού για καταγγελίες που αφορούν στημένα παιγνίδια ο πρόεδρος του συνδέσμου προπονητών Άντρος Κουλουμπρής.

Μιλώντας στην Πρωϊνή Έκδοση του ΑΣΤΡΑ εξέφρασε την άποψη ότι αυτό θα βοηθήσει να γίνουν καταγγελίες, ωστόσο, είπε, αυτή τη στιγμή δεν έχει υπόψη του να έχει γίνει κάτι τέτοιο.

Είπε επίσης ότι είναι και ευχάριστο το γεγονός ότι βγήκαν στη δημοσιότητα τα κακώς έχοντα και ταυτόχρονα το ότι όλοι οι φορείς εξέφρασαν πρόθεση να βοηθήσουν για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα στο ποδόσφαιρο.
Ο ίδιος, είπε, δεν πλησιάστηκε για στημένα παιγνίδια, ωστόσο πρόσθεσε, όλοι γνωρίζουν ότι γίνονται τέτοια πράγματα.

Όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο και όλη την επικαιρότητα στο dialogos.com.cy