Κόκκινοι Φάκελοι: Ο ΠτΔ εξήγγειλε τη δημιουργία Υφυπουργείου Αθλητισμού

Ο ΠτΔ παρομοίασε το θέμα με τις κυρώσεις και εξήγγειλε τη δημιουργία Υφυπουργείου Αθλητισμού

Δεσμεύσεις για πρωτοβουλία της Πολιτείας για τους κόκκινους φακέλους

 

Νέες δεσμεύσεις έδωσε ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης για πρωτοβουλία της Πολιτείας για τους κόκκινους φακέλους, παρομοιάζοντας το θέμα με τις κυρώσεις και την αμαύρωση του ονόματος της χώρας. Προανήγγειλε επίσης τη σύσταση Υφυπουργείου Αθλητισμού.

Σε δηλώσεις του στα εγκαίνια του Αστεροσκοπείου και Πλανητάριου Κύπρου, στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής, και σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ναι μεν βλέπουμε κόκκινους φακέλους στο ποδόσφαιρο, αλλά συνάμα και επιτυχίες των αθλητών μας, όπως για παράδειγμα στους αγώνες μικρών κρατών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε: «Να συγχαρούμε πρώτα και πάνω από όλα τους αθλητές μας, τους προπονητές, τους βοηθούς, όλη την ομάδα. Μας κάνουν περήφανους. Και όντως την ίδια στιγμή υπάρχει αυτή η αρνητική εικόνα με τους κόκκινους φακέλους που πρέπει να διερευνηθούν αμέσως. Μάλιστα, ως Πολιτεία πρόκειται να αναλάβουμε μια πρωτοβουλία σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές. Είναι κάτι που δεν τιμά κανένα, κάτι που δεν τιμά τη χώρα μας, κάτι που απομακρύνει τον κόσμο από τον αθλητισμό. Και θα πρέπει να ληφθούν σοβαρότατα μέτρα για να μην έχουμε ξανά τέτοιου είδους φαινόμενα».

Ο Ν. Χριστοδουλίδης είπε ότι προσεγγίζει το θέμα με τους κόκκινους φακέλους με τον ίδιο τρόπο με τις κυρώσεις. Δηλαδή, πρόσθεσε, «οτιδήποτε αμαυρώνει το όνομα της χώρας μας δεν μας τιμά και όταν έχουμε τέτοιου είδους φαινόμενα, θα πρέπει να τα προσεγγίζουμε ως μια ευκαιρία για να τελειώνουμε με αυτά».

Σε ερώτηση αν υπάρχει πρόθεση της κυβέρνησης για δημιουργία Υφυπουργείου Αθλητισμού, ο ΠτΔ είπε: «Υπάρχει, όντως ήταν στο προεκλογικό μου πρόγραμμα. Θεωρώ ότι πρέπει να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα. Οι νίκες των αθλητών μας, η απόδοση των αθλητών μας στους αγώνες μικρών κρατών στη Μάλτα μάς δείχνουν το δρόμο».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy