«Κόκκινος» συναγερμός στην Ελλάδα με τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού

Νέο αρνητικό ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων του κορωνοϊού αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το Ελληνικό Υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με όσα μεταδίδονται από τα Ελλαδικά ΜΜΕ.

Ειδικότερα, το cnn.gr αναφέρει:

Τα νέα κρούσματα θα ξεπεράσουν τα 7.000 ενώ επιβαρυμένοι αναμένεται να είναι και οι υπόλοιποι «σκληροί» επιδημιολογικοί δείκτες.

Όπως είπε στο CNN Greece, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ο οποίος επιβεβαίωσε τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων, γενικά η πορεία και την ερχόμενη βδομάδα θα είναι αυξητική.

«Θα είμαστε πολύ τυχεροί εάν υπάρξει μείωση των κρουσμάτων από τις αρχές Δεκεμβρίου», είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τετάρτη, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 6.150 νέα κρούσματα κορωνοϊού, καθώς επίσης υψηλό αριθμό θανάτων, με 49 ανθρώπους να έχουν καταλήξει μέσα σε ένα 24ωρο και 431 διασωληνωμένους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, στο «κόκκινο» εμφανίζονται και σήμερα Δυτική Αττική, Φθιώτιδα, Κοζάνη και Ροδόπη.

Το ethnos.gr αναφέρει:

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τα κρούσματα αναμένεται να φτάσουν τα 6.800 κατά το τελευταίο 24ωρο σύμφωνα με την καταμέτρηση από τον ΕΟΔΥ.

Πρόκειται ουσιαστικά για τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα, γεγονός που αποδεικνύει και το υψηλό επιδημιολογικό φορτίο σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Δεν είναι τυχαίο ότι το υπουργείο Υγείας προχώρησε στη λήψη νέων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, μέτρα που αρχίζουν να εφαρμόζονται από το Σάββατο. Είναι ενδεικτικό ότι 17 περιοχές της χώρας «μπαίνουν» στον επιδημιολογικό χάρτη σε βαθύ κόκκινο, που αντιστοιχεί στο επίπεδο 5 του κινδύνου.

Ποιες περιοχές μπαίνουν σε «βαθύ κόκκινο»

Αυτή την εβδομάδα αναμένεται για πρώτη φορά μετά από πολλούς μήνες, να εμφανιστούν περιοχές σε βαθύ κόκκινο που εντάσσονται στο επίπεδο 5.

Στο βαθύ κόκκινο (επίπεδο 5) αναμένεται να βρεθούν:

Θεσσαλονίκη
Αρκαδία
Αγιο Ορος
Αχαΐα
Λάρισα
Μαγνησία
Κιλκίς
Ημαθία
Πιερία
Εβρος
Πέλλα
Ξάνθη
Δράμα
Μεσσηνία
Σέρρες
Τρίκαλα
Καβάλα
Από το κίτρινο περνάνε στο πορτοκαλί το Ρέθυμνο, η Ηλεία και η Λακωνία. Επίπεδο ανεβαίνει και η Αρτα, η οποία από το πράσινο πηγαίνει στο κίτρινο (επίπεδο 2).

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy