Κολιού: Μέχρι τον Ιούνιο θα έχουμε καταφέρει να εμβολιάσουμε το 60% των ενηλίκων

Μέχρι τον Ιούνιο θα έχουμε καταφέρει να εμβολιάσουμε το 60% των ενηλίκων μας και αυτό είναι πολύ σημαντικό, ανέφερε η Δρ. Κολιού.

Μιλώντας στο OMEGA, ανέφερε οτι μετά τις 15 ημέρες είναι επαρκώς προστατευμένος ο οργανισμός,γ΄αυτό κάποια άτομα ακόμη και εμβολιασμένα νοσούν πιο βαριά, Υπάρχουν μάλιστα κάποιοι οι οποίοι έχουν κάνει το εμβόλιο ενώ ήταν ήδη επαφές ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Το AstraZeneca του οποίου η δεύτερη δόση γίνεται μετά από 3 μήνες δείχνει πως στον ένα μήνα από την πρώτη δόση προστατεύει πάρα πολύ τον οργανισμό.

«Σ΄αυτό το ποσοστό θα περικλείονται οι άνθρωποι οι οποίοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, γιατί σε αυτές τις ομάδες ανήκουν αυτοί που έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να εισαχθούν στις μονάδες εντατικής θεραπείας καθώς και να καταλήξουν.» «Μετά τις 15 είναι επαρκώς προστατευμένος ο οργανισμός, το Άστραζενεκα του οποίου η δεύτερη δόση γίνεται μετά από 3 μήνες δείχνει πως στον ένα μήνα από την πρώτη δόση προστατεύει πάρα πολύ τον οργανισμό.»

Όσον αφορά τα κρούσματα τα οποία ανακοινώθηκαν την Παρασκευή 2/4/2021 η Δρ. Κολιού ανέφερε πως φαίνεται ότι τα 200 επιπλέον οφείλονται στο γεγονός ότι αναφέρθηκαν αποτελέσματα ιχνηλάτησης από προηγούμενες μέρες και αυτό το βλέπουμε διότι από τις 500-600 επαφές εκείνη την μέρα δηλώθηκαν 1600 επαφές.

Αυτό που ανησυχεί όπως τόνισε είναι η αύξηση του ποσοστού θετικότητας στις επαρχίες.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.