Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκε μία νεαρή μητέρα σε νοσοκομείο της Ινγκουσετίας στην Ρωσία, εισερχόμενη σε θάλαμο νοσηλείας βρεφών.

Η νεαρή γυναίκα, η οποία βρισκόταν για εξετάσεις του μωρού της στο νοσοκομείο της πόλης Ναζράν, άκουσε το γοερό κλάμα ενός βρέφους, αρχίζοντας να ψάχνει την προέλευσή του, χωρίς όμως σε καμία περίπτωση να περιμένει να αντικρίσει όσα συνέβαιναν.

Πιο συγκεκριμένα, ανοίγοντας την πόρτα ενός θαλάμου η γυναίκα διαπίστωσε ότι ένα μωρό μόλις τριών μηνών πάσχιζε να αναπνεύσει, καθώς κάποιος δολοφονικά ασυνείδητος είχε κολλήσει με μονωτική ταινία την πιπίλα στο στόμα του βρέφους, το οποίο αντιμετώπιζε τον κίνδυνο της ασφυξίας, σε περίπτωση που κάποιος δεν αφαιρούσε άμεσα την ταινία και την πιπίλα από το στόμα του.

Για καλή του τύχη, η νεαρή γυναίκα το εντόπισε πριν να είναι πολύ αργά, ενώ όταν ειδοποίησε το προσωπικό του ιδρύματος κατάλαβε πως υπεύθυνη για την πρωτοφανή αυτή κίνηση ήταν η μητέρα του βρέφους, η οποία έπινε αμέριμνη τον καφέ της σε άλλο χώρο του νοσοκομείου.

Η ανάρτηση του βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσε ορυμαγδό σχολίων από χρήστες που κατήγγειλαν την αδιαφορία και την εγκληματική αμέλεια της μητέρας, ενώ οι αρχές ανακοίνωσαν την διενέργεια έρευνας για να διαπιστωθούν ευθύνες του προσωπικού του νοσοκομείου.

Σύμφωνα, μάλιστα, με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, η νεαρή μητέρα του βρέφους παραδέχθηκε ότι εκείνη κόλλησε την πιπίλα στο στόμα του μωρού, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ποινική δίωξη εναντίον της για αμέλεια κι έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.