Κωλοτούμπα κομμάτων «Χριστοδουλίδη» – Δεν αποδέχονται αποκοπή των κονδυλιών για Γρίβα (ηχητικό)

Εξελίξεις της τελευταίας στιγμής προέκυψαν σχετικά με την τροπολογία του ΑΚΕΛ για αποκοπή κάθε κονδυλιού που προορίζεται για απόδοση τιμών στον Γρίβα. Συγκεκριμένα, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ έκαναν πίσω και δεν αποδέχονται αποκοπή, αλλά σταύρωμα του κονδυλιού. Αυτό σημαίνει ότι αντί να διαγραφούν, τα κονδύλια θα συμπεριλαμβάνονται στον προϋπολογισμό και θα εναπόκειται στην Επιτροπή Οικονομικών εάν θα τα αποδεσμεύσει ή όχι, αναλόγως και της πλειοψηφίας που θα υπάρχει τη συγκεκριμένη στιγμή στην Επιτροπή.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες θέλουν τον Νίκο Χριστοδουλίδη να ζήτησε από τα τρία κόμματα που τον στηρίζουν να κάνουν πίσω, κάτι που απέρριψε μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ.

Ο Πανίκος Λεωνίδου ανέφερε ότι οι τεχνοκράτες της Βουλής, τους ενημέρωσαν πως μέσα στις κοινωνικές παροχές είναι και το θέμα των τιμών προς τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο και γι’ αυτό θα το σταυρώσουν.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού, ξεκαθάρισε ότι τα τρία κόμματα έκαναν πίσω την τελευταία στιγμή, διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχει κοινό κονδύλι Γρίβα- Μακαρίου.

Μάλιστα ο κ. Δαμιανού ανέφερε ότι χθες το απόγευμα στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου τους ενημέρωσε ότι αποσύρονται το ΔΗΚΟ, η ΕΔΕΚ και η ΔΗΠΑ από την κοινή τροπολογία, γιατί θεωρούν ότι με τον τρόπο που είναι διατυπωμένη, ενδέχεται να υπάρχουν κονδύλια που αφορούν τους συνδέσμους αγωνιστών ΕΟΚΑ και ανησυχούν μπας και κατά λάθος αποκοπούν τέτοια κονδύλια.

Ο κ. Δαμιανού ανέφερε ότι η κ. Ερωτοκρίτου μιλούσε όχι μόνο εκ μέρους του ΔΗΚΟ, αλλά και της ΕΔΕΚ και της ΔΗΠΑ.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ εξέφρασε θλίψη, κάνοντας λόγο για πολιτικές σκοπιμότητες.

Διερωτήθηκε μάλιστα εάν θα τιμάται ο Γρίβας από την 1η Μαρτίου σε περίπτωση εκλογής του Νίκου Χριστοδουλίδη στον προεδρικό θώκο. Επίσης κάλεσε το ΔΗΚΟ να αποφασίσει ποια είναι η πολιτική του θέση.

Απαντώντας, ο Πανίκος Λεωνίδου υποστήριξε ότι το ΔΗΚΟ άλλαξε θέση, γιατί υπάρχει ασάφεια αναφορικά με το συγκεκριμένο κονδύλι. Ανέφερε ότι το ΔΗΚΟ τιμά τον αγώνα της ΕΟΚΑ και των αντιστασιακών, λέγοντας πως δεν πρέπει να μηδενίζουν τους αγώνες του Δημοκρατικού Κόμματος.

Σημειώνεται ότι η συζήτηση για τον κρατικό πρϋπολογισμό αρχίζει σήμερα στις 15:00, ενώ τα κόμματα ετόιμασαν τροπολογίες.

Το ηχητικό με όσα λέχθηκαν για το εν λόγω ζήτημα:

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy