Κωλυσιεργία για την έκδοση κατ’ εξαίρεσης βεβαίωσης δωρεάν rapid test

Δεν συστάθηκε ακόμη η Επιτροπή για βεβαιώσεις δωρεάν rapid tests

Παρατηρείται μεγάλη κωλυσιεργία κατά τη διαδικασία εξέτασης αιτημάτων για έκδοση βεβαίωσης κατ’ εξαίρεση παροχής δυνατότητας δωρεάν διενέργειας ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για τη νόσο COVID-19, με αποτέλεσμα οι αιτούντες να αναγκάζονται να πληρώνουν τα απαιτούμενα rapid tests για να μεταβούν στους χώρους εργασίας τους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στη «Χαραυγή», η οποία θέλει να κρατήσει την ανωνυμία της για ευνόητους λόγους, επεσήμανε ότι από τις 8 Αυγούστου έστειλε το σχετικό έντυπο που επιβεβαιώνει αλλεργιολόγος ιατρός πως δεν μπορεί να εμβολιαστεί καθώς παρουσιάζει «συχνές αναφυλακτικές αντιδράσεις», στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δώσει το Υπουργείο Υγείας, χωρίς όμως να λάβει οποιαδήποτε απάντηση εδώ και ένα μήνα.

Υπογράμμισε ότι στις 10 Αυγούστου τηλεφώνησε στα γραφεία του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) όπου και την πληροφόρησαν ότι δεν είναι αρμοδιότητά τους να εξετάζουν τις σχετικές αιτήσεις και την παρέπεμψαν στις Επιθεωρητές Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων.

Σύμφωνα πάντα με την καταγγέλλουσα, μετά από αρκετά τηλεφωνήματα που είχε κάνει με το αρμόδιο Τμήμα του Υπουργείου Υγείας, την πληροφόρησαν πως η αρμόδια ιατρική επιτροπή που θα ελέγχει τα συγκεκριμένα αιτήματα δεν έχει ακόμη συσταθεί.

«Μετά από έναν περίπου μήνα και μετά από επανειλημμένα τηλεφωνήματα που διενεργώ σχεδόν επί καθημερινής βάσεως, δεν έχω λάβει οποιαδήποτε απάντηση για την ημερομηνία εξέτασης της αίτησής μου.

Μου αρνούνται το δικαίωμα που οι ίδιοι ήρθαν και μου έδωσαν, με αποτέλεσμα να πληρώνω για να πηγαίνω στη δουλειά μου και αυτό έχει μεγάλο κόστος στη ζωή μου. Φυσικά, δεν είμαι μόνο εγώ που αντιμετωπίζω αυτό το πρόβλημα. Υπάρχουν πολλά άτομα σαν και εμένα που λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουν δεν μπορούν να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού», ανέφερε.

Διερωτήθηκε, «ποιος είναι ο σκοπός που έχει το Υπουργείο Υγείας και αρνείται να εφαρμόσει τα μέτρα που το ίδιο το υπουργείο έχει εξαγγείλει;»

Κωστής Πιτσιλλούδης

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.