Κομισιόν: Αύξηση €300 εκ. στα κονδύλια για το Erasmus +

Αύξηση κατά σχεδόν 300 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με το 2016 για τα κονδύλια που θα χρηματοδοτήσουν το πρόγραμμα Erasmus + ανακοίνωσε σήμερα η Κομισιόν, γεγονός που αποτελεί ρεκόρ ετήσιας αύξησης από την έναρξη του προγράμματος Erasmus+ το 2014.

Η Κομισιόν, ανοίγοντας σήμερα την περίοδο υποβολής προτάσεων προγραμμάτων για το Erasmus +, ανακοίνωσε ακόμη ότι από το 2017 θα δοθεί προτεραιότητα σε σχέδια που προωθούν την κοινωνική ένταξη. Κατά τα λοιπά, από το πρόγραμμα θα επωφεληθούν σπουδαστές Erasmus, αλλά και καθηγητές, ασκούμενοι, εθελοντές, νέες και νέοι που συμμετέχουν σε σχέδια στον τομέα του αθλητισμού και θα υποστηριχτεί η συνεργασία μεταξύ εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, οργανισμών νεολαίας και επιχειρήσεων.

Τα κονδύλια που διατίθενται για το 2017 θα χρησιμοποιηθούν επίσης και για το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης, η δημιουργία του οποίου ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο Γιούνκερ στην ομιλία του για την κατάσταση στην Ένωση.

Κατά την παρουσίαση στις Βρυξέλλες, ο αρμόδιος Επίτροπος Τίμπορ Ναβράσκις, δήλωσε σχετικά πως τώρα η ΕΕ έχει στη διάθεση της 2,5 δισ. ευρώ για να επεκτείνει τις δραστηριότητές της ώστε να αγγίξει μεγάλη ποικιλία ανθρώπων με διαφορετικά ενδιαφέροντα, προφίλ και κοινωνικά υπόβαθρα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy