Κομισιόν: Έστειλε επιστολή στην Κυβέρνηση και αναμένει διευκρινίσεις για τα 26 διαβατήριαΠεραιτέρω διευκρινίσεις για την ανάκληση των 26 διαβατηρίων αναμένει η Κομισιόν μετά την επιστολή που απέστειλε στην Κυβέρνηση. Μάλιστα, έχει δώσει διορία μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2020 για να απαντηθούν τα ερωτήματα.

Σε επιστολή που απέστειλε σε κράτη-μέλη της ΕΕ μεταξύ των οποίων και η Κύπρος, ζητά περαιτέρω διευκρινίσεις για την απόφαση της κυβέρνησης τον περασμένο Νοέμβριο να ανακαλέσει 26 κυπριακά διαβατήρια που δόθηκαν μέσω του επενδυτικού προγράμματος.

Όπως σημειώνει το Reuters, η Λευκωσία ρωτήθηκε σε ποιο βαθμό έχουν γίνει οι έρευνες για πιθανή κακοδιαχείριση αυτών των υποθέσεων και ποια μέτρα θα λάβει η Κυβέρνηση για να αποτρέψει άτομα υψηλού ρίσκου να λάβουν διαβατήριο στο μέλλον.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως αναφέρουν ξένα δημοσιεύματα, έχει ζητήσει και από την κυβέρνηση της Μάλτας να τοποθετηθεί σχετικά με τις αποκαλύψεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που αφορούσαν ελλείψεις στους ελέγχους σε άτομα που έλαβαν διαβατήριο από παρόμοιο επενδυτικό πρόγραμμα.