Η Κομισιόν ετοιμάζεται για νομικές διαδικασίες κατά της Astrazeneca

A general view of AstraZeneca's Sydney headquarters, after Prime Minister Scott Morrison announced Australians will be among the first in the world to receive a coronavirus disease (COVID-19) vaccine, if it proves successful, through an agreement between the government and UK-based drug company AstraZeneca, in Sydney, Australia, August 19, 2020. AAP Image/Dan Himbrechts via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. NO RESALES. NO ARCHIVE. AUSTRALIA OUT. NEW ZEALAND OUT

Η Κομισιόν προετοιμάζεται για νομικές διαδικασίες στην περίπτωση που η εταιρεία AstraZeneca συνεχίσει να μην τηρεί τις δεσμεύσεις της, ανακοίνωσε σήμερα ο  εκπρόσωπος της Κομισιόν Στέφαν ντε Κέισμάκερ, κατά την καθημερινή ενημέρωση των συντακτών στις Βρυξέλλες.


Σε πρώτη φάση, η Κομισιόν επεξεργάζεται επιστολή σε συνεννόηση με τα κράτη μέλη για την εκκίνηση της νομικής διαδικασίας.

Αν δεν υπάρξει ανταπόκριση από την πλευρά της εταιρείας, τότε η Κομισιόν θα προχωρήσει σε διαδικασία επί παραβάσει, η οποία ενδέχεται να οδηγήσει στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκή Ένωσης (ΔΕΕ).

Στόχος της Κομισιόν, αλλά και των κρατών μελών είναι να λυθεί το πρόβλημα με την ΑΖ χωρίς δικαστικές διαμάχες, προκειμένου να προχωρήσει ο εμβολιασμός των πολιτών.  Το κρίσιμο για την ΕΕ είναι η αντιμετώπιση της πανδημίας επαναλαμβάνουν σε όλους τους τόνους οι εκπρόσωποι της Κομισιόν.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.