Κομισιόν: Να εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού ως το καλοκαίρι

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να καλέσει σήμερα τα κράτη-μέλη της ΕΕ να επιτύχουν τα επίπεδα εμβολιασμού στο 70% του πληθυσμού μέχρι το καλοκαίρι, σύμφωνα με προσχέδιο σύστασης που αποκαλύπτει το Bloomberg.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ως τον Μάρτιο τα κράτη-μέλη πρέπει να έχουν εμβολιάσει το 80% του υγειονομικού προσωπικού και των ατόμων άνω των 80 ετών και ως το καλοκαίρι το 70% του ενήλικου πληθυσμού.

Η Κομισιόν θα δεσμευθεί εξάλλου να συμφωνήσει με τα κράτη-μέλη μέχρι το τέλος Ιανουαρίου επάνω σε ένα ενιαίο πρωτόκολλο σχετικά με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, με βάση το οποίο θα υπάρχει αναγνώριση και χρήση τους από τα συστήματα υγείας σε όλες τις χώρες-μέλη, καθώς και σε παγκόσμια κλίμακα μέσω συντονισμού με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, αναφέρεται στο προσχέδιο.

Η εν λόγω ενέργεια προκαλεί σκεπτικισμό, καθώς χώρες όπως η Γαλλία, θεωρούν ότι θα δώσει την αίσθηση ότι ο εμβολιασμός γίνεται υποχρεωτικός από εθελοντικός, σε μια περίοδο που ο όγκος των διαθέσιμων εμβολίων δεν μπορεί ακόμη να καλύψει το σύνολο του πληθυσμού.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.