Κωνσταντίνος Ιωάννου: Το καρναβάλι αύξησε τους νοσηλευόμενους

Ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, είπε σήμέρα οτι η αύξηση των νοσηλευομένων, ειδικά στις μονάδες εντατικής θεραπείας, είναι το αποτέλεσμα του τριημέρου του καρναβαλιού.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, επεσίμανε ότι οι εισαγωγές αφορούν ως επί το πλείστον την επαρχία της Λεμεσού ενώ ανέφερε ότι αναμενόταν πως ο πολύ υψηλός αριθμός τεστ που διενεργήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, θα οδηγούσε στη μείωση των κρουσμάτων. Ωστόσο, όπως είπε, αυτό δεν συνέβη, καθότι δεν υπήρξε υψηλό ποσοστό συμμόρφωσης με τα περιοριστικά μέτρα.

Πότε επιστρέφουν οι μαθητές

Αναφερόμενος στο χρόνο επιστροφής των μαθητών στα γυμνάσια, ο κύριος Ιωάννου είπε πως το πιθανότερο είναι αυτό να γίνει την ερχόμενη εβδομάδα.Εξήγησε ότι από τη στιγμή που δεν υπάρχει βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας, δεν συντρέχει λόγος, τα γυμνάσια να ανοίξουν τρεις-τέσσερις μέρες ενωρίτερα. Είπε, επίσης, ότι ο επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας Κωνσταντίνος Τσιούτης έχει καταγράψει συγκεκριμένες εισηγήσεις όσον αφορά τα μέτρα στα σχολεία, οι οποίες θα αξιολογηθούν από το υπουργείο Παιδείας. Ορισμένες εισηγήσεις θα εφαρμοστούν την προσεχή Δευτέρα και άλλες με τη νέα σχολικά χρονιά.

Εμβολιασμοί στους επαγγελματίες υγείας

Σχετικά με τον εμβολιασμό των επαγγελματιών υγείας, ο Κωνσταντίνος Ιωάννου σημείωσε ότι αργά χθες βράδυ, έλαβε πληροφόρηση από τον ΟΚΥπΥ, ότι τις τελευταίες ώρες παρατηρείται αυξημένο ενδιαφέρον από γιατρούς και νοσηλευτές.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.