Σε απολογισμό της απόδοσής του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Σακαϊμινάτο προέβηκε ο Κύπριος Ολυμπιονίκης Παύλος Κοντίδης, δηλώνοντας ότι η 18η θέση δεν τον ικανοποιεί και ότι μαζί με τον προπονητή του θα εργαστεί για να βελτιωθεί.

«Η 18η θέση δεν με ικανοποιεί καθόλου», ανέφερε ο Παύλος Κοντίδης σύμφωνα με ανακοίνωση. Όμως, πρόσθεσε, «όσο παράξενο και αν ακούγεται, μερικές φορές οι αποτυχίες είναι ευεργετικές, τόσο στον αθλητισμό όσο και στη ζωή γενικότερα. Θα κάνουμε μία ανασκόπηση της εμφάνισης με τον προπονητή μου και μαζί θα δούμε τι πρέπει να βελτιώσουμε, έτσι ώστε η αποτυχία της Ιαπωνίας να με δυναμώσει για τη δύσκολη συνέχεια».

Όσον αφορά τα όσα έγιναν στον αγώνα, ο ιστιοπλόος του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού δήλωσε ότι «αν και η προετοιμασία ήταν εξαιρετική, κάποια πράγματα δεν μου βγήκαν στα νερά της Ιαπωνίας».

«Είχα δύο πρόωρες εκκινήσεις, που σημαίνουν δύο άκυρες κούρσες σε πολύ καθοριστικά σημεία, με την πρώτη να γίνεται στην πρώτη μέρα των αγώνων, μετά από μία άσχημη κούρσα για μένα, αφού συγκρούστηκα με ένα άλλο σκάφος το οποίο ήρθε από πίσω μου και τη δεύτερη και γίνεται στην πρώτη κούρσα των τελικών, εκεί που είχα αρχίσει να ανακάμπτω. Σε συνδυασμό με κάποιες λανθασμένες μου αποφάσεις, ήρθε το απογοητευτικό για εμένα αποτέλεσμα», σημείωσε.

Ο Παύλος Κοντίδης μίλησε και για την επόμενη μέρα, αφού σε μερικούς μήνες θα ριχθεί ξανά στη μάχη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, το οποίο θα διεξαχθεί τον προσεχή Φεβρουάριο στην Αυστραλία, λόγω της τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων το επόμενο καλοκαίρι στο Τόκιο.

«Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Αυστραλίας τον Φεβρουάριο θα είναι μία μεγάλη πρόκληση, αφού θα κληθώ να αγωνιστώ στην ‘έδρα’ των κυρίων ανταγωνιστών μου. Οι Αυστραλοί και οι Νεοζηλανδοί τα πήγαν περίφημα στο Σακαϊμινάτο, κατακτώντας τις πρώτες τέσσερις θέσεις. Με σκληρή δουλειά μέχρι τότε όμως θα είμαι έτοιμος να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να τερματίσω όσο πιο ψηλά γίνεται», είπε.

Ο 29χρονος αθλητής θα παραμείνει στην Ιαπωνία για προετοιμασία στα Ολυμπιακά νερά, έως τις αρχές Αυγούστου.