Κόντρα Χάσικου – Γεωργιάδη έβγαλε στη φόρα τα άπλυτα της κυβέρνησης

Κόντρα μεταξύ του Σωκράτη Χάσικου και του Χάρη Γεωργιάδη ξέσπασε χθες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βγάζοντας στη φόρα τα άπλυτα της κυβέρνησης.

Ο Σ. Χάσικος -με αφορμή τα όσα ανέφερε ο Χ. Γεωργιάδης στην κατάθεσή του στην Ερευνητική Επιτροπή- έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο twitter: «Ρε @Georgiades_H, τούτα τα “εγώ εν τζιαι” στην επιτροπή για όλα φταίει ο Χασικος… αλλού. Τον καιρό που το κράτος δεν είχε “μια” και ήταν στα πρόθυρα χρεοκοπίας και μνημονίου με μοναδικό έσοδο τις πολιτογραφήσεις, μην το ξεχνάς. Εγώ αναλαμβάνω τις όποιες ευθύνες μου αναλογούν».

Ο Χ. Γεωργιάδης -απαντώντας στον Σ. Χάσικο- έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο twitter: «Ρε @hasicos επειδή εγώ παρουσιάστηκα σε ανοικτή ακρόαση στην Επιτροπή και δημοσίως ανέλαβα τις ευθύνες μου, ενώ εσύ έκανες μια κλειστή τηλεδιάσκεψη, ζήτα και δώσε τα πρακτικά της δικής σου εμφάνισης στη δημοσιότητα, παρά να κάνεις τον “μάγκα” από το twitter…»

Οι αναφορές των δύο πρώην υπουργών επιβεβαιώνουν ότι τα στελέχη της κυβέρνησης φαίνεται ότι γνώριζαν για τις παρανομίες που γίνονταν με τα «χρυσά» διαβατήρια, αλλά έκλειναν τα μάτια για χάρη των επενδύσεων.

Τα τρία σημεία της κατάθεσης του Χ. Γεωργιάδη τα οποία φαίνεται ότι ενόχλησαν τον Σ. Χάσικο είναι τα ακόλουθα:

• Ο Χ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι οι αιτήσεις για «χρυσά» διαβατήρια καταθέτονταν και ελέγχονταν από το Υπουργείο Εσωτερικών και ότι η εμπλοκή του Υπουργείου Οικονομικών περιοριζόταν στην εξέταση των οικονομικών κριτηρίων της αίτησης. Υπενθυμίζεται ότι ο Σ. Χάσικος ήταν Υπουργός Εσωτερικών από την 1η Μαρτίου 2013 μέχρι την 10η Μαΐου 2017.

• Επίσης, ο Χ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι «το καλοκαίρι του 2017 όταν ανέλαβε ο Κωνσταντίνος Πετρίδης (στη θέση του Υπουργού Εσωτερικών σε αντικατάσταση του Σ. Χάσικου) διαπίστωσε σοβαρές αδυναμίες» στους ελέγχους αφήνοντας σαφείς αιχμές για τους ελέγχους που γίνονταν επί του Σ. Χάσικου.

• Ακόμη, ο Χ. Γεωργιάδης είπε ότι «υπάρχουν τρανταχτές περιπτώσεις οι οποίες μας εξέθεσαν», προσθέτοντας ότι: «Δεν μπορώ να καταλάβω πώς ήρθε στο Υπουργικό η περίπτωση του Μαλαισιανού Τζο Λόου». Σημειώνεται ότι ο Μαλαισιανός φυγόδικος πολιτογραφήθηκε επί της θητείας του Σ. Χάσικου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy