«Κόντρα» στο Twitter μεταξύ Γιολίτη-Ατταλίδου – «Δεν έσπασαν κεφάλια διαδηλωτών επί υπουργίας μου»

Αντιπαράθεση στο Twitter, ξέσπασε μεταξύ της πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Έμιλυς Γιολίτη και της βουλεύτριας των Οικολόγων, Αλεξάνδρας Ατταλίδου.

Συγκεκριμένα, η κ. Γιολίτη απάντησε σε ανάρτηση της κ. Ατταλίδου σχετικά με την ταινία «Don’t Look Up», υποστηρίζοντας πως «προβληματίζεστε αλλά παράλληλα αποδεχθήκατε βραβείο από την Αμερική ως αυτοκαλούμενο τοποτηρητή των παγκόσμιων ηθών και της διαφάνειας (και το ΑΚΕΛ να επικροτεί)».

Η εν λόγω ανάρτηση προκάλεσε την αντίδραση της κ. Ατταλίδου η οποία έγραψε χαρακτηριστικά πως «καλύτερα συγκρατηθείτε με τις νουθεσίες σας κα Γιολίτη!

  • Δεν έχετε την έξωθεν καλή μαρτυρία που απαιτεί ο ρόλος που θέλετε να αναλάβετε.
  • Δεν υπήρξα εγώ μέλος αυτής της κυβέρνησης!
  • Δεν πουλούσα υπηρεσίες και διαβατήρια!
  • Δεν έσπασαν κεφάλια διαδηλωτών επί υπουργίας μου!».

H πρώην υπουργός Δικαιοσύνης απάντησε υποστηρίζοντας πως «κυρία Ατταλίδου είστε βουλευτής της Κύπρου και αποδεχθήκατε βραβείο ηθών από τρίτη χώρα. Όχι από το Transparency International ή άλλο αρμόδιο οργανισμό. Βραβεύει ο βασιλιάς τους ιθαγενείς και χαίρονται».

Η κ. Ατταλίδου επανήλθε γράφοντας πως «δυστυχώς, η κυβέρνηση που υπηρετήσετε έχει μετατρέψει την Κύπρο, με τις αποφάσεις που ενέκρινε το υπουργικό στο οποίο είσαστε μέλος, σε κέντρο διαφθοράς! Εσείς το ονομάζατε ΚΕΠ, κάποιοι από εμάς και η ΕΕ παρανομία!

Αυτό είναι το θέμα και ελπίζω κάποτε να το αντιληφθείτε!».

Όπως ισχυρίστηκε η κ. Γιολίτη «κάθε χώρα έχει επενδυτικό πρόγραμμα. Ευτέλισαν κάποιοι, πολύ συγκεκριμένοι, ένα πρόγραμμα που ευεργέτησε όλους. Το πρόγραμμα μπορούσε να διορθωθεί ναι, αλλά όχι να καταργηθεί. Η ΕΕ που επικαλείστε, το «ανέχεται» σε πολλά κράτη μέλη της. Ως συνήθως εμείς ήμασταν ο καλός ο μαθητής».

Η κ. Ατταλίδου απάντησε σημειώνοντας πως «ευεργέτησε αυτούς που ξεπούλησαν την Κύπρο! Δείτε και τις δηλώσεις του τότε Υπουργού Οικονομικών! Ώρες-ώρες νομίζω ότι ζείτε σε άλλη χώρα από αυτή που ζούμε εμείς! Το αφήγημα του οφέλους του χρυσού διαβατηρίου με το επιχείρημα «το κάνουν και άλλες χώρες» μας τελείωσε!»

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy