ΚΟΠ: Καλείται να λάβει μια ιστορική απόφαση

Όλα αυτά που ζούμε τους τελευταίους μήνες είναι πρωτόγνωρα και σίγουρα κανένας δεν μπορούσε να προβλέψει ότι ολόκληρος ο πλανήτης θα έφτανε σε αυτό το σημείο. Το «μένουμε σπίτι» έγινε σύνθημα σε ολόκληρη την υφήλιο και όλες μας οι συνήθειες μπήκαν στην άκρη.

Μια συνήθεια πολλών εκατομμυρίων ανθρώπων ήταν και είναι το ποδόσφαιρο και γενικότερα ο αθλητισμός. Μεγάλα γεγονότα που τα περιμέναμε το καλοκαίρι έχουν αναβληθεί για τον επόμενο χρόνο, όπως είναι για παράδειγμα οι Ολυμπιακοί Αγώνες και το Euro 2020.

Στην Κύπρο αλλά και σε πολλές άλλες χώρες το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα πήρε αναβολή και δεν είναι καθόλου σίγουρο εάν θα καταφέρουμε να το τελειώσουμε μέσα στις 4 γραμμές.

Αυτή την απόφαση καλείται να την λάβει η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, η οποία έχει μπροστά της πιο… ξεκάθαρα δεδομένα. Χθες έγινε η συνάντηση στο Προεδρικό όπου όλοι οι αθλητικοί φορείς ενημερώθηκαν για τις Κυβερνητικές αποφάσεις και τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν.

Το απόγευμα ήρθε και η ανακοίνωση από πλευράς Ομοσπονδίας, η οποία επιβεβαίωσε τις δημοσιογραφικές πληροφορίες που είδαν από το μεσημέρι το φως της δημοσιότητας.

Και το ερώτημα είναι ένα: Μπορεί να συνεχιστεί το πρωτάθλημα στη χώρα μας; Η απάντηση θα δοθεί πιθανότατα αρχές της επόμενης βδομάδας. Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν αλλά δεν θα ασχοληθώ με αυτά. Το πιο σωστό είναι να συνεχιστεί το πρωτάθλημα αλλά δεν είμαι ειδικός για να μπορώ να εγγυηθώ την υγεία των αθλητών. Αυτό άλλωστε τονίζει και στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία. Ότι δηλαδή το πρώτο πράγμα που θα ληφθεί υπόψη είναι η υγεία των ποδοσφαιριστών.

Και εκεί γίνεται και μια αναφορά που έρχεται ως απάντηση στα όσα ακούγονται το τελευταίο διάστημα. «Οποιεσδήποτε καλοπροαίρετες δημόσιες δηλώσεις, αναλύσεις και εκτιμήσεις, είναι καλοδεχούμενες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να επηρεάσουν ή να προκαταλάβουν τις αποφάσεις μας», αναφέρει η ΚΟΠ.

Θυμάστε που διαβάζαμε προ ημερών ότι κάποιοι πιέζουν την Κυβέρνηση για να ολοκληρώσει το πρωτάθλημα εδώ και τώρα. Η ΚΟΠ έρχεται να προλάβει όλους αυτούς που θα κρίνουν τις αποφάσεις της.

Το αν θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα ή όχι είναι όπως είπαμε το μεγάλο ερώτημα. Την απάντηση θα την πάρουμε από βδομάδας. Οποιαδήποτε απόφαση και αν ληφθεί θα είναι πραγματικά ιστορική. Και η ΚΟΠ είναι αυτή που θα αποφασίσει.

Χρίστος Αποστολίδης

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.