ΚΟΠ: Όλα επί τάπητος για το νέο πρωτάθλημαΣημαντικές αποφάσεις για το νέο πρωτάθλημα αναμένεται να ληφθούν στη σημερινή συνεδρία της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΟΠ. Συγκεκριμένα, θα συζητηθούν ο τρόπος διεξαγωγής και η ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι ως επικρατέστερη ημερομηνία για την πρεμιέρα φέρεται το Σαββατοκύριακο 22-23 Αυγούστου.

Υπενθυμίζουμε ότι το πρωτάθλημα της περιόδου 2020-2021 θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή 14 ομάδων, κατόπιν απόφασης που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας. Βάσει της εν λόγω απόφασης αυτό θα ισχύει μόνο για μία σεζόν και από το 2021-2022 οι ομάδες της Α’ Κατηγορίας θα μειωθούν εκ νέου σε 12. 


Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της ΚΟΠ, Γιώργου Κούμα, το επικρατέστερο σενάριο είναι να διεξαχθεί το νέο πρωτάθλημα σε δύο φάσεις. Με το τέλος της πρώτης φάσης θα υποβιβαστούν οι 2 τελευταίες ομάδες, ενώ οι υπόλοιπες 12 θα χωριστούν σε δύο ομίλους των 6. Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 1-6 θα συνεχίσουν για τον τίτλο και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, ενώ εκείνες από τις θέσεις 7-12 για παραμονή, αφού θα υποβιβαστούν άλλες 2. Ταυτόχρονα, στη νέα περίοδο θα ανέλθουν από τη Β’ Κατηγορία στην Α’ 2 ομάδες ούτως ώστε να συμπληρωθούν οι 12.