Κοπέλα απέτρεψε τον Γκιώνη να στείλει επιστολή λέγοντάς του ότι «παντού έχουν δικά τους άτομα»

Η Αστυνομία δεν κατάφερε να μιλήσει με τον ακτιβιστή Ηλία Γκιώνη, ζήτησε τη συνδρομή των ελληνικών Αρχών

Περιπλέκεται τώρα η καταγγελία περί κυκλώματος εκμετάλλευσης νεαρών κοριτσιών που φτάνει μέχρι την Κύπρο, καθώς, μέσω ανάρτησής του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ο Ηλίας Γκιώνης, δείχνει να κάνει δεύτερες σκέψεις για να δώσει στοιχεία στις κυπριακές Αρχές όσον αφορά εμπλεκόμενα πρόσωπα από το νησί μας στο κύκλωμα μαστροπείας που φέρεται να δρα σε Ελλάδα και Κύπρο. Ξεκαθαρίζει ότι δεν θα αποστείλει τίποτε στις κυπριακές Αρχές αν δεν συμβουλευθεί τον δικηγόρο του.

Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του αναφέρει αρχικά: «Με προσέγγισαν οι Αρχές από την Κύπρο για να στείλω επιστολή με όλα τα στοιχεία που έχω για την εμπλοκή της Κύπρου στο κύκλωμα και άλλα. Θα την έστελνα σήμερα, αλλά δεν πρόλαβα γιατί έτρεχα. Ευτυχώς μια κοπέλα που μου είχε στείλει e-mail έστειλε και στον δικηγόρο μου και του είπε να μη στείλω την επιστολή και ότι παντού έχουν δικά τους άτομα. Έχω πληροφορίες που το επιβεβαιώνουν».

Και συμπλήρωσε: «Oπότε ενημερώνω και εδώ ότι έχω κάνει μπακ-απ σε διαφορετικές συσκευές, παράλληλα έχει και ο δικηγόρος μου τα αρχεία, αλλά και άτομα σε όλη την Ελλάδα που εμπιστεύομαι και έχουν ασφαλή σύστημα. Στις Αρχές δεν θα δώσω κανένα στοιχείο αν δεν μιλήσω πρώτα με τον δικηγόρο μου αλλά και τον δικηγόρο της κοπέλας. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΟ».

Η Αστυνομία, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου της στο ΚΥΠΕ, Χρ. Ανδρέου, δεν κατάφερε να επικοινωνήσει με τον ακτιβιστή για να δώσει τη μαρτυρία που ο ίδιος εξέφρασε την πρόθεση να δώσει σχετικά με κύκλωμα που δρα στην Ελλάδα και στην Κύπρο και σχετίζεται με την υπόθεση βιασμού 24χρονης στη Θεσσαλονίκη.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ και ερωτηθείς αν υπάρχουν νεότερα όσον αφορά τις καταγγελίες για κύκλωμα που δρα στην Ελλάδα και στην Κύπρο και σχετίζεται με την υπόθεση βιασμού 24χρονης στη Θεσσαλονίκη, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, είπε ότι η Αστυνομία εξακολουθεί να μην έχει οποιαδήποτε επίσημη καταγγελία ή στοιχεία που να εμπλέκουν την Κύπρο σε τέτοιο κύκλωμα.

Από την άλλη, σημείωσε ότι «έχει σταλεί ήδη μήνυμα προς τις ελληνικές Αρχές όπως μας διαβιβάσουν το συντομότερο δυνατό οποιεσδήποτε πληροφορίες ή και μαρτυρίες που εμπλέκουν την Κύπρο ή και κατά πόσο Κύπριοι υπήκοοι εμπλέκονται στην υπόθεση αυτή, με σκοπό να διερευνηθούν από τις κυπριακές Αρχές αν έχουν κάποια δεδομένα», πρόσθεσε.

Ανέφερε, τέλος, ότι από το πρωί η Αστυνομία προσπαθεί να επικοινωνήσει με το πρόσωπο, «το οποίο χθες εκδήλωσε πρόθεση να δώσει κατάθεση, αλλά αυτό δεν έγινε κατορθωτό μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε, ούτως ώστε να μας δώσει τη μαρτυρία που ο ίδιος εξέφρασε την πρόθεση να μας δώσει».

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.