Κοπέλα θύμα εγκατάλειψης τροχαίου που την άφησε ανάπηρη, έφερε μόνη της τον δράστη στη δικαιοσύνη

Η Αλιόνα χτυπήθηκε από έναν οδηγό μικρού λεωφορείου, ο οποίος την εγκατέλειψε στον δρόμο και την άφησε ανάπηρη. Απογοητευμένη από τον χειρισμό της υπόθεσής της και ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη, η 18χρονη κοπέλα προσπάθησε μόνη της να εντοπίσει τον άνδρα που την εγκατέλειψε στον δρόμο.
Ο οδηγός ενός μικρού λεωφορείου χτύπησε ένα 18χρονο κορίτσι την ώρα που πήγαινε με το ποδήλατο στη δουλειά του σε ένα εστιατόριο στη Μόσχα.

Εκείνη ήταν και η τελευταία ημέρα που η κοπέλα θα δούλευε εκεί καθώς έμεινε παράλυτη από το ένα χέρι.
Η Αλιόνα, μετά το ατύχημα, έπρεπε να μάθει να ζει με ένα χέρι και δυσκολευόταν να κάνει ακόμη και τα πιο απλά πράγματα.

Έβλεπε τα όνειρα που είχε, όπως το να ακολουθήσει καριέρα στη ζαχαροπλαστική, να γκρεμίζονται και παράλληλα την έρευνα για την υπόθεσή της να προχωρά με πολύ αργούς ρυθμούς.
Ο δράστης αναγνωρίστηκε, όμως δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, κατάφερε να διαφύγει και να εξαφανιστεί.
Απογοητευμένη από τον χειρισμό της υπόθεσής της και ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη, η 18χρονη κοπέλα προσπάθησε μόνη της να εντοπίσει τον άνδρα που την εγκατέλειψε στον δρόμο.
Η προσπάθειά της δεν πήγε χαμένη καθώς κατάφερε να βρει τον δράστη και να δώσει τα στοιχεία στην αστυνομία.

Τελικά ο οδηγός συνελήφθη και καταδικάστηκε σε έναν χρόνο φυλάκισης με στέρηση του δικαιώματος οδήγησης για δύο χρόνια, ενώ του επιβλήθηκε να καταβάλει αποζημίωση στην Αλιόνα 300.000 ρούβλια για ηθική βλάβη (περίπου 3.400 ευρώ).
Ωστόσο το κορίτσι έλαβε μόνο το ποσό των 60.000 ρουβλιών (περίπου 680 ευρώ), ενώ τα έξοδα για τις θεραπείες που χρειαζόταν για το χέρι της ήταν δεκάδες χιλιάδες ρούβλια.

Τελικά έμαθε ότι το χέρι της δεν μπορούσε να αποκατασταθεί στη Ρωσία. Η κοπέλα χρειάζεται μια περίπλοκη επέμβαση που μπορεί να γίνει μόνο στην Ισπανία, όμως κοστίζει 43.000 ευρώ.
Η Αλιόνα δε χάνει το κουράγιο της και κάνει ό,τι μπορεί για να συνεχίσει τη ζωή της βάζοντας στόχους και το επόμενο βήμα είναι να προσπαθήσει να συγκεντρώσει τα χρήματα για την αποκατάσταση του χεριού της.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.