«Κόψτε το λαιμό σας, δεν μας καίγεται καρφί»

Του Τάσου Περδίου

Ελπίζω ειλικρινά όσοι διάβασαν και έδωσαν σημασία στην είδηση, ότι η κυβέρνηση αρνήθηκε να διαθέσει χρήματα για την ανάδειξη του αρχαίου λιμανιού της Λάρνακας, να μην εξεπλάγησαν. Διότι εάν εξεπλάγησαν, συγγνώμη αλλά υπάρχει κενό πληροφόρησης και επαφής με την τρέχουσα κατάσταση.

Το μήνυμα ότι μας έχουν γραμμένους στις σόλες των παπουτσιών τους και μάλιστα στο πιο απόκρυφο σημείο, το έχουμε πάρει εδώ και καιρό. Αλλά η παγερή τους αδιαφορία για τα θέματα που απασχολούν τη Λάρνακα αγγίζει τα όρια της εχθρότητας, όταν ξεδιάντροπα απορρίπτουν αιτήματα, τα οποία κοστίζουν στο κράτος μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Εάν αντιπαραβάλει κάποιος τα ποσά που αρνούνται στην πόλη μας με τα ποσά που ξοδεύονται αβέρτα μόνο στην επικοινωνιακή κρεατομηχανή του Προεδρικού, σηκώνει συζήτηση για αμέλεια καθήκοντος.

Πόσο κοστίζει, διάολε, να κατασκευάσεις γήπεδα τένις; Ολόκληρο το ΑΕΠ της χώρας και μερικά έξτρα δανεικά μήπως; Δεν έχουμε ζητήσει ιδιωτικό τζετ για τις μετακινήσεις του δημάρχου. Έχουμε ζητήσει μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να δει το φως ένας ανεκτίμητος αρχαιολογικός θησαυρός.

Είμαστε μαθημένοι όμως. Ακούσαμε τον Υπουργό Μεταφορών και Έργων 165 χιλιάδες φορές να μας τάζει τουριστικό λιμάνι. Αλλά όταν του τέθηκε ότι οφείλει το κράτος όχι να φτιάξει, αλλά να ολοκληρώσει τον κατ’ εξοχή τουριστικό δρόμο της επαρχίας, η απάντησή του ήταν «βρείτε ιδιώτες να τον τελειώσουν».

Επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά. Οι δρόμοι της πόλης είναι ντροπή και όνειδος για σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα. Αλλά ακόμα και αυτό το ένα εκατομμύριο ευρώ που διαθέτει ο δήμος για να διορθώσει κάποιους από αυτούς, είναι προϊόν εξοικονόμησης από τη διακοπή πληρωμών προς το ΧΥΤΥ. Αν προσθέσει κανείς τους παχυλούς μισθούς των συμβούλων επικοινωνίας του Προεδρικού για όλη την πενταετία, ανακουφίζεται η Δροσιά, η Μητρόπολη και τα «περίχωρα» μαζί.

Ξέρετε πόσα κοστίζει να διορθωθεί η Στέγη Ηλικιωμένων και Αναπήρων στο συνοικισμό Κοκκίνων, που μοιάζει σήμερα με αχούρι με επιγραφή «Μπάτε σκύλοι αλέστε»; Περί τις 100 χιλιάδες ευρώ.  Είναι μέσες άκρες ο μισθός του Βίκτωρα Παπαδόπουλου και του λειτουργού facebook του Προεδρικού!

Τι να πρωτοθυμηθούμε; Τη Διανέλλειο; Που περιμένουμε από τον Μάη του 2014 να δεήσει η Κυβέρνηση να κάνει την ανταλλαγή για να αποκτήσει η πόλη καινούργιο σχολείο;

Στις 2 Ιανουαρίου 2017, ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου έστειλε στο Δήμο Λάρνακας μια επιστολή με την οποία καλεί το δημαρχείο να εξεύρει τρόπους χρηματοδότησης του Περιβαλλοντικού Κέντρου Αλυκών, επειδή δεν υπάρχουν κρατικά κονδύλια. Αυτός είναι ο διπλωματικός τρόπος για να πεις στον άλλο «κόψε το λαιμό σου, δεν μου καίγεται καρφί»…

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy