Κοροϊδία και κούφια λόγια καταγγέλουν κάτοικοι της Επισκοπής Λεμεσού-Έκλεισα τον παλαιό δρόμο Λεμεσού – Πάφου

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν τη Δευτέρα κάτοικοι της κοινότητας Επισκοπής Λεμεσού, ζητώντας από το κράτος να προωθήσει σειρά έργων και αιτημάτων που παραμένουν μέχρι και 20 χρόνια σε στασιμότητα.

Αριθμός κατοίκων της κοινότητας απέκλεισε συμβολικά, για λίγη ώρα, τον παλιό δρόμο Λεμεσού – Πάφου, δίνονταν ενημερωτικά φυλλάδια σε διερχόμενους οδηγούς, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινότητα.

Μεταξύ αυτών, όπως αναφέρεται, είναι το αίτημα για είσπραξη φόρου θεάματος για παραστάσεις στο αρχαίο Κούριο, η ανάπλαση του παλιού δρόμου Λεμεσού – Πάφου, η προώθηση μελέτης για τη διάβρωση της παραλίας Κουρίου, η παραχώρηση αντισταθμιστικού ποσού για τα έργα αφαλάτωσης, η κατασκευή πεζοδρομίων, η ηλεκτροδότηση οικοπέδων που παραχωρήθηκαν σε εκτοπισθέντες και η διαπλάτυνση του δρόμου για την είσοδο στον υπεραστικό δρόμο Λεμεσού – Πάφου.

Σε δηλώσεις του, ο κοινοτάρχης Επισκοπής, Λεύκιος Προδρόμου, ανέφερε ότι υπάρχουν περίπου δέκα έργα που εκκρεμούν εδώ και χρόνια για την κοινότητα, με κάποια να χρονολογούνται από το 2000.

«Είμαστε ο φτωχός συγγενής της υπαίθρου», είπε και πρόσθεσε, «φτάνει πια αυτή η κοροϊδία. Είμαστε πέντε χιλιάδες κόσμος στην κοινότητα, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεχόμαστε αυτόν τον πόλεμο από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους και υπάρχει αυτή η καθυστέρηση».

Ο κ. Προδρόμου κάλεσε το κράτος και τους αρμόδιους φορείς όπως προωθήσουν τα έργα και τα αιτήματα της κοινότητας και όπως «οι υποσχέσεις να μην είναι κούφια λόγια».

Προειδοποίησε, τέλος, ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει ανταπόκριση τον επόμενο ένα μήνα, τα μέτρα διαμαρτυρίας θα είναι πιο δυναμικά.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.