Ο κατασκηνωτικός χώρος της ΣΕΚ στα Καννάβια και η παλιά κατοικία του διευθυντή του νοσοκομείου Κυπερούντας είναι, σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο χώροι που θα εισηγηθεί αύριο στο υπουργικό συμβούλιο, το υπουργείο υγείας για την μεταφορά κόσμου στην Κύπρο που θα έρθει σε επαφή με ύποπτα κρούσματα κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Αλήθεια, οι δύο χώροι είναι ο κατασκηνωτικός χώρος της ΣΕΚ στα Καννάβια και η παλιά κατοικία του διευθυντή του νοσοκομείου Κυπερούντας.

Η απόφαση του Υπουργού να μην ανακοινωθούν τα ονόματα των τοποθεσιών, λήφθηκε μετά τις πρώτες αντιδράσεις που προκλήθηκαν την περασμένη βδομάδα όταν η κοινότητα Κανναβιών διαφώνησε με την απόφαση του υπουργείου Υγείας να μεταφέρονται στις εκεί κατασκηνώσεις της ΣΕΚ όσοι έρχονται σε επαφή με ασθενείς κορονοϊού.

Άλλες περιοχές στις οποίες έγιναν σκέψεις να μεταφέρονται άτομα που έρχονται σε επαφή με ασθενείς κορωνοϊού είναι τα θερινά καταλύματα Μενεού και οι θερινές κατοικίες Βρετανών στο Τρόοδος και οι εγκαταστάσεις του παλιού αεροδρομίου Λάρνακας.

Αντιδράσεις υπήρξαν και από την κοινότητα της Κυπερούντας αφού οι σκέψεις του υπουργείου για δεύτερο χώρο φιλοξενίας ατόμων που ήρθαν σε επαφή με ασθενείς του κορωνοϊού, έχουν στραφεί και στην παλιά κατοικία του του διευθυντή του νοσοκομείου, που βρίσκεται στον περίβολο του νοσηλευτηρίου Τροόδους.