Κορονοϊός: Χάρτης καταγράφει live την εξάπλωση τουΣε 2.715 ανέρχονται οι νεκροί και σε 78.064 τα κρούσματα από τον κορονοϊό στην Κϊνα. Τι δείχνει ο διαδραστικός «χάρτης» του Johns Hopkins Center που καταγράφει live την εξάπλωση του COVID-19.

Οι κινεζικές υγειονομικές αρχές κατέγραψαν χθες Τρίτη (25/2) 52 νέους θανάτους εξαιτίας της επιδημίας πνευμονίας που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός ο οποίος εμφανίστηκε στο κεντρικό τμήμα της χώρας τον Δεκέμβριο, με τον απολογισμό να είναι ο χαμηλότερος των τελευταίων τριών εβδομάδων, ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας κατά τον σημερινό απολογισμό.

Εξάλλου, καταγράφηκαν 406 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του COVID-19 στην ηπειρωτική Κίνα, πλην των αυτόνομων περιοχών του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο, ως τα μεσάνυχτα της Τρίτης. Ο συνολικός απολογισμός των θανάτων εξαιτίας της επιδημίας στη χώρα ανήλθε έτσι σε 2.715 ως τα μεσάνυχτα της 25ης Φεβρουαρίου, ενώ το σύνολο των κρουσμάτων έφθασε τα 78.064.

Όλοι οι νέοι θάνατοι καταγράφηκαν στην επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της κρίσης. Από τα νέα κρούσματα, στην επαρχία καταγράφηκαν τα 401.

Τα σύνολα στη Χουμπέι ανέρχονται σε 2.615 νεκρούς εξαιτίας της επιδημίας και 65.187 επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού.

Ακόμη, η Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας της Κίνας ανέφερε ότι 2.422 άνθρωποι αποθεραπεύτηκαν και βρήκαν από τα νοσοκομεία χθες, με το σύνολό τους να φθάνει τους 29.745.

Ιστοσελίδα καταγράφει ζωντανά την εξάπλωση του κορονοϊού
Στο μεταξύ, ο διαδικτυακός χάρτης του Johns Hopkins Center for Systems Science and Engineering (τον οποίο μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ ΕΔΩ) ο οποίος ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο, παρουσιάζει συνολικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού, τους θανάτους, καθώς και τον αριθμό των ατόμων που έχουν αναρρώσει, για όλες τις χώρες που επηρεάζει η επιδημία.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, η Αμερικανική Επιτροπή Υγείας αλλά και η Κίνα συλλέγουν τα εν λόγω στοιχεία που απεικονίζονται στην ιστοσελίδα.

Το πρωί της Τετάρτης (26/2), σύμφωνα με τον χάρτη αυτό, και έως τις 08.00 π.μ. (ώρα Ελλάδας) έχουν καταγραφεί:

81.002 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού,
με 2.762 ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους
και 30.098 να έχουν διαφύγει του κινδύνου.