Κορωνοϊός: Δεν υπάρχει πρόβλημα με τις νοσηλείες, λέει ο Κ. Αθανασίου

Στην παρούσα φάση δεν υπάρχει πρόβλημα με τις νοσηλείες παρά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, ανέφερε στον Άστρα ο εκπρόσωπος του υπουργείου υγείας Κωνσταντίνος Αθανασίου.

Σημείωσε ότι ο αριθμός των σοβαρά νοσούντων παραμένει σταθερός και τόνισε ότι γίνονται ενέργειες ούτως ώστε να μην επωμισθούν το βάρος μόνο τα κρατικά νοσηλευτήρια.

Πρόσθεσε ότι τις προηγούμενες μέρες στάλθηκαν 6 άτομα σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια και τόνισε ότι στόχος είναι να υπάρχει συνεργασία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στη διαχείριση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Ο κύριος Αθανασίου υπενθύμισε ότι από σήμερα τέθηκε σε ισχύ το πλαφόν για την ανώτατη τιμή πώλησης στα φαρμακεία συσκευασιών του ενός τεστ αυτοδιάγνωσης (self-test) για τη νόσο covid-19 που καθορίζεται στο ένα ευρώ και 70 σεντ.

Επίσης, τόνισε, απαγορεύεται η ξεχωριστή πώληση τεστ αυτοδιάγνωσης που αποτελούν μέρος μεγαλύτερης συσκευασίας. Υπογράμμισε ότι σε διαφορετική περίπτωση οι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν παράπονο στο υπουργείο υγείας μέσω συγκεκριμένης ιστοσελίδας.

Υπενθύμισε ακόμη ότι η ανώτατη τιμή πώλησης της συσκευασίας των 5 τεστ αυτοδιάγνωσης (self-test) είναι στα 6 ευρώ.

Ερωτηθείς είπε ότι με βάση έρευνα του υπουργείου υγείας  έφθασαν στην Κύπρο από την Παρασκευή προμήθειες και δεν αναμένεται να υπάρχει πρόβλημα για την αγορά self test.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy