Κορωνοϊός – Εκδόθηκαν εξώδικα €3.500 από την Αστυνομία για τα μέτρα

 

Καταγγέλθηκαν 21 πολίτες και 9 υποστατικά για παραβίαση μέτρων COVID-19, εκδόθηκαν εξώδικα €3.500

Σε καταγγελίες 21 πολιτών και 9 υποστατικών και στην έκδοση εξωδίκων €3.500 προχώρησε η Αστυνομία το τελευταίο 24ωρο, μετά από 2.245 ελέγχους που πραγματοποίησε παγκύπρια, ώστε να διαπιστωθεί η τήρηση και η εφαρμογή των διαταγμάτων του περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος του Κλάδου Επικοινωνίας Αρχηγείου Αστυνομίας, στη Λευκωσία πραγματοποιήθηκαν 563 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν καταγγελίες 13 πολιτών και 3 υποστατικών, ενώ στη Λεμεσό πραγματοποιήθηκαν 174 έλεγχοι, κατά τους οποίους καταγγέλθηκαν 3 πολίτες.

Στη Λάρνακα πραγματοποιήθηκαν 445 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψε 1 καταγγελία πολίτη, στην Πάφο πραγματοποιήθηκαν 131 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 6 καταγγελίες υποστατικών, στην Αμμόχωστο πραγματοποιήθηκαν 357 έλεγχοι και καταγγέλθηκαν 4 πολίτες, ενώ στην περιοχή Μόρφου πραγματοποιήθηκαν 136 έλεγχοι, χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε καταγγελία.

Επίσης, παγκύπρια, η Τροχαία και η Λιμενική Αστυνομία διενήργησαν 115 και 324 ελέγχους αντίστοιχα, χωρίς να προκύψει οποιαδήποτε καταγγελία.

Σε ερώτηση αναφορικά με τις καταγγελίες υποστατικών, ο εκπρόσωπος του Κλάδου Επικοινωνίας Αρχηγείου Αστυνομίας ανέφερε ότι τα περισσότερα εξώδικα δόθηκαν σε τρία υποστατικά στη Λευκωσία. Συγκεκριμένα, δόθηκε εξώδικο €1.500 σε νυχτερινό κέντρο επειδή δεν τηρούνταν οι αποστάσεις μεταξύ των παρευρισκομένων, ένας υπάλληλος δεν έφερε προστατευτική μάσκα και στον χώρο δεν υπήρχαν οι αναγκαίες σημάνσεις και αντισηπτικά. Σε χώρο εστίασης δόθηκε εξώδικο €750 γιατί ο υπεύθυνος και 2 υπάλληλοι δεν έφεραν προστατευτική μάσκα. Σε πρακτορείο στοιχημάτων δόθηκε εξώδικο €750 γιατί ο υπεύθυνος δεν έφερε προστατευτική μάσκα.

Όσον αφορά τα υποστατικά στην Πάφο, δόθηκε εξώδικο €500 στον υπεύθυνο του ενός υποστατικού επειδή δεν είχε safepass, ενώ τα άλλα 5 υποστατικά θα οδηγηθούν στο δικαστήριο για άλλες παραβάσεις σχετικά με τις άδειες λειτουργίας τους.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.