Κορωνοϊός – Ελλάδα: Ένας θάνατος και 15 κρούσματα κορωνοϊού τις τελευταίες δύο μέρεςΈνας θάνατος και 15 νέα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν στην Ελλάδα τις τελευταίες δύο μέρες.

Ο συνολικός αριθμός νεκρών ανέρχεται, πλέον, στους 180, ενώ τα κρούσματα είναι 2.952 εκ των οποίων 55.2% άνδρες. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 9 (77.8% άνδρες).

Από το σύνολο των 2952 κρουσμάτων, 652 (22.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1702 (57.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση. Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 48 έτη, ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 77 έτη.

Σημειώνεται ότι από το πρωί γίνονται εκτεταμένοι έλεγχοι στην περιοχή της Ξάνθης καθώς καταγράφονται αυξημένα κρούσματα. Μετά από έκτακτη τηλεδιάσκεψη αποφασίστηκε η ενεργοποίηση ειδικού σχεδίου για την εξάλειψη των συνεχών κρουσμάτων κορωνοϊού των τελευταίων ημερών στην ευρύτερη περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης ενώ τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο.