Είμαστε ένα πολύ μικρό βήμα πριν εξελιχθεί σε πανδημία ο κορωνοϊός με βάση τα σημερινά δεδομένα, αλλά δεν πρέπει να δημιουργείται πανικός ανέφερε ο επιδημιολόγος Μιχάλης Βωνιάτης. Πρόσθεσε ότι ο κορωνοϊός δεν είναι τόσο θανατηφόρος όσο τον έχουν αναγάγει τα ΜΜΕ.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ τόνισε ότι αυτό που ανησυχεί τη διεθνή κοινότητα, είναι αν ο ιός εξαπλωθεί σε χώρες που η υποδομή σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι ανεπαρκής, τότε θα υπάρχει περισσότερη θνησιμότητα και όσοι νοσούν δεν θα μπορούν να τύχουν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Ο κ. Βωνιάτης είπε ότι σε περίπτωση που εξαπλωθεί ο ιός θα είναι δύσκολο να αντιμετωπισθεί, παρά μόνο με τη χρήση εμβολίου. Πρόσθεσε ότι με τον τρόπο που μεταδίδεται ο ιός τίποτα δεν αποκλείεται αλλά εξέφρασε την άποψη ότι είναι παρατραβηγμένο να υπάρξουν ύποπτα κρούσματα από την Ιταλία. Διευκρίνισε ότι οι θάνατοι στην Ιταλία αφορούσαν άτομα ηλικιωμένα ή που είχαν βεβαρυμένο ιατρικό ιστορικό.

Επίσης, τόνισε ότι τα μέτρα που λαμβάνονται ή θα ληφθούν πρέπει να είναι αυστηρά και να τηρούνται απόλυτα και χωρίς χαλαρώσεις. Παράλληλα κάλεσε τους πολίτες να λαμβάνουν μέτρα προσωπικής προστασίας.