Κορωνοϊός : Ένας στους 8 νοσηλευόμενους σε σοβαρή κατάσταση – Ο Νοέμβριος ο πιο ψηλος σε θανάτους

Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στον αγώνα κατά του κορωνοϊού Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, Λευκωσία, Κύπρος Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στον αγώνα κατά του κορωνοϊού. // Medical and healthcare workers in the struggle to tackle coronavirus. Lefkosia General Hospital, Lefkosia, Cyprus Medical and healthcare workers in the struggle to tackle coronavirus.

Ένας στους οκτώ νοσηλευόμενους με κορωνοϊό είναι σε σοβαρή κατάσταση και βρίσκονται στον αναπνευστήρα, δήλωσε στον Άστρα ο εκπρόσωπος του ΟΚΥΠΥ Χαράλαμπος Χαριλάου.

Όπως ανέφερε στην Πρωινή Έκδοση, πρόκειται κυρίως για ηλικιωμένους, που έχουν ξεπεράσει το 50% των νοσηλευομένων. Πρόσθεσε ότι αυτά τα άτομα προέρχονται κυρίως από οίκους ευγηρίας.

Σε ότι αφορά του θανάτους είπε ότι στατιστικά μπορεί να φαίνεται ότι ο Νοέμβριος ήταν ο πιο ψηλός μήνας στους θανάτους, όμως ο Δεκέμβριος, με τους 13 θανάτους μέσα σε 7 μέρες, έχει ξεπεράσει το όριο του Νοεμβρίου, κάτι που προκαλεί μεγάλες ανησυχίες.

Συνολικά, στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ νοσηλεύονται 121 ασθενείς της νόσου COVID-19, εκ των οποίων οι 18 σε κρίσιμη κατάσταση. Από τους 18 ασθενείς που είναι κρίσιμα, οι 10 είναι διασωληνωμένοι, οι δύο νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εκτός αναπνευστήρα και 6 στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

 

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.