Κορωνοϊός: «Έσπασε το φράγμα» των 300 νοσηλευομένων στα νοσοκομεία της Κύπρου

Παραμένει δύσκολη η κατάσταση στα νοσοκομεία, όπου οι νοσηλευόμενοι από κορωνοϊό έσπασαν το φράγμα των 300, δηλώνει ο Εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας Χαράλαμπος Χαριλάου.


Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ, σημείωσε ότι υπάρχει πλάνο για κάλυψη των αναγκών, υπενθυμίζοντας ότι στο νοσοκομείο Λεμεσού ο παθολογικός θάλαμος μετατράπηκε σε θάλαμο covid.

Σημείωσε ότι τις αμέσως επόμενες μέρες αναμένεται αύξηση των αναγκών σε κλίνες, λόγω των μεγάλων αριθμών κρουσμάτων που άγγιξαν τα 700 το προηγούμενο διάστημα.

Ο κ. Χαριλάου είπε ότι οι δυνατότητες των δημοσίων νοσοκομείων είναι για 400 κλίνες covid και 65 κλίνες ΜΕΘ, εκφράζοντας φόβο ότι αν οι αριθμοί ξεπεράσουν αυτά τα όρια, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα.


Εξέφρασε επίσης την ελπίδα να μην διασπαρεί και στην Κύπρο ένα επιθετικό στέλεχος όπως εκείνο της Ινδικής μετάλλαξης.

Σε ότι αφορά το προσωπικό, ο κ. Χαριλάου είπε ότι υπάρχει επάρκεια για κάλυψη των αναγκών, σημειώνοντας όμως ότι ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό τους προηγούμενους 14 μήνες εργάζονται όλοι με αυταπάρνηση για να ανταποκριθούν στο καθήκον τους, στερούμενοι πολλά πράγματα.

Σε ότι αφορά τη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, είπε ότι αυτή έχει προχωρήσει.


Δεν είναι στόχος να μετατραπούν όλα τα νοσοκομεία σε covid, αφού υπάρχουν περιστατικά που δεν έχουν σχέση με τον Κορωνοϊό τα οποία δε μπορεί  να αντιμετωπιστούν στον ιδιωτικό τομέα, σημείωσε ο εκπρόσωπος του ΟΚΥΠΥ.

Προσπάθεια, είπε, είναι να μεταφερθούν ασθενείς στον ιδιωτικό τομέα, όπου μπορεί αυτό να γίνει, ώστε αν παραστεί ανάγκη για περισσότερες κλίνες covid, αυτό να είναι εφικτό.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.