Κορωνοϊός: Η Βρετανία η πρώτη χώρα που θα χορηγήσει το φάρμακο Merck σε ασθενείς

FILE PHOTO: An experimental COVID-19 treatment pill called molnupiravir being developed by Merck & Co Inc and Ridgeback Biotherapeutics LP, is seen in this undated handout photo released by Merck & Co Inc and obtained by Reuters May 17, 2021. Merck & Co Inc/Handout via REUTERS/File Photo

Η Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα παγκοσμίως που ενέκρινε το φάρμακο της αμερικανικής φαρμακευτικής, οπότε θα γίνει και η πρώτη που θα το χορηγήσει σε ασθενείς. Πραγματικά, σε σημερινές δηλώσεις της η επικεφαλής υγειονομική σύμβουλος του UK Health Security Agency, Σούζαν Χόπκινς ανακοίνωσε πως η χορήγηση του θα ξεκινήσει πριν τα τέλη του μηνός, αν και σε πρώτη φάση σε δοκιμαστικό πρόγραμμα.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΗ βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα πως έχει διασφαλίσει 480.000 δόσεις του φαρμάκου της Merck, όπως επίσης και 250.000 δόσεις από το αντιικό φάρμακο που έχει αναπτύξει η επίσης αμερικανική Pfizer Inc.

Αναφορικά με το φάρμακο της Pfizer, η κυρία Χόπκινς υποστήριξε πως βρίσκεται ακόμη σε στάδιο δοκιμών από τις αρχές, αλλά πιθανότατα θα λάβει επίσης έγκριση μέχρι τις αρχές της νέας χρονιάς.

Θυμίζουμε πως η Βρετανία ήταν και η πρώτη χώρα παγκοσμίως που έδωσε το πράσινο φως σε εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού, ξεκινώντας έτσι πρώτη και το εθνικό της εμβολιαστικό πρόγραμμα, με αποτέλεσμα να προχωρήσει γρήγορα και στην άρση των περιοριστικών μέτρων. Όμως, το επόμενο κύμα της Δέλτα την βρήκε δίχως περιοριστικά μέτρα και με εξασθενημένη την ισχύ των εμβολίων, με αποτέλεσμα την αναζωπύρωση της πανδημίας και την εκ νέου εκτίναξη των κρουσμάτων και των νεκρών.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.