Άλλο ένα νοσοκομείο πλήττεται απο τον κορωνοϊό, το Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς όπου ένας  διοικητικός υπάλληλος της μονάδας έχει ενημερωθεί σήμερα ότι είναι θετικός στον ιό.

Οπως αναφερει ο  Φιλελευθερος, επικρατεί από το πρωί αναταραχή στην Πόλη Χρυσοχούς και να έχουν αρχίσει οι διευθετήσεις για την διενέργεια των ελέγχων σε όλα τα μέλη του προσωπικού του νοσηλευτηρίου.

Ο Δήμαρχος Πόλης, Γιώτης Παπαχριστοφή,  ανέφερε ότι ο εν λόγω υπάλληλος είναι σύζυγος λειτουργού υγείας στο Νοσοκομείο Πάφου που είχε βρεθεί θετική στον ιό την περασμένη εβδομάδα.

Αν και το πρώτο δείγμα που λήφθηκε στον σύζυγο της ήταν αρνητικό, τόνισε, το δεύτερο αποδείχθηκε θετικό και πλέον ο υπάλληλος τελεί σε αυτοπεριορισμό.

« Επικρατεί ανησυχία στην περιοχή μας», είπε ο Δήμαρχος Πόλης, « δεδομένου ότι τις τελευταίες μέρες ο εν λόγω εργαζόμενος παρουσιαζόταν κανονικά στη δουλειά του μέχρι να επιβεβαιωθεί το κρούσμα.

Στο Νοσοκομείο Πόλης δεν υπάρχει σημαντικός αριθμός νοσηλευομένων, αλλά οι εργαζόμενοι θα υποβληθούν όλοι στα τεστ και θα τεθούν σε αυτοπεριρισμό».

Ο Γιώτης Παπαχριστοφή προανήγγειλε ότι αύριο θα συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη των τοπικών αρχών του διαμερίσματος, προκειμένου με συντονιστή τον Δήμο Πόλης να ζητηθεί να αρχίσει άμεσα και στο διαμέρισμα Χρυσοχούς ο δειγματοληπτικός στρωματοποιημένος έλεγχος που διενεργείται τις μέρες αυτές και στην υπόλοιπη επαρχία Πάφου.

“Πρόταση μου θα είναι να αναλάβουμε όσες τοπικές αρχές εκδηλώσουν ενδιαφέρον το 50% της σχετικής δαπάνης και να ζητήσουμε από το Υπουργείο Υγείας την κάλυψη του άλλου 50%”, κατέληξε.