Δέκα επτά νέα επιβεβαιωμένα περιστατικά κορωνοϊού ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας το Σάββατο 28/03, με τον δρ. Λεόντιο Κωστρίκη να αναφέρει πως ο συνολικός αριθμός των ασθενών κορωνοϊού στην Κύπρο, να ανεβαίνει στους 179. 15 από τα άτομα που διαγνώστηκαν θετικά με στον ιό και νοσηλεύτηκαν, έχουν αποθεραπευτεί.

Όσον αφορά τα ποσοστά των περιστατικών ανά Επαρχία, ο δρ. Κωστρίκης είπε πως η Λευκωσία έχει το 27% των κρουσμάτων, η Πάφος το 27%, η Αμμόχωστος το 7%, η Λεμεσός το 14% και η Λάρνακα το 21%.

Ο κ. Κωστρίκης, είπε σχετικά με την κορύφωση, πως σίγουρα θα υπάρχουν περισσότερα κρούσματα στο μέλλον. «Χρειαζόμαστε λίγο καιρό ακόμη για αξιολόγηση αυτού. Μόλις έχουμε αυτά τα αποτελέσματα θα είμαστε σε θέση να τα ανακοινώσουμε».

Παράλληλα, ανέφερε πως «οι επόμενες μέρες είναι καθοριστικές για την έκβαση της τιτάνιας προσπάθειας που καταβάλλουμε όλοι από κοινού, ο καθένας με τον τρόπο του. Καλούμε τους πολίτες να συνεχίσουν με υπομονή και επιμονή την πιστή εφαρμογή των οδηγιών, ώστε η κατάσταση να παραμείνει σε διαχειρίσιμα επίπεδα. Εκτιμούμε ότι προσεχώς θα είμαστε σε θέση να κάνουμε μια αναλυτική αποτίμηση της επιδημιολογικής εικόνας του ιού, την οποία θα σας ανακοινώσουμε».

«Τίποτα δεν έχει κριθεί, η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη και συνεχίζουμε με την ίδια αποφασιστικότητα. Η οδηγία είναι σαφής και πολύ απλή: Μένουμε σπίτι. Υπάρχουν πληροφορίες για φαινόμενα παραβίασης των διαταγμάτων από συμπολίτες μας που φαίνεται να μην αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι τα πράγματα μπορεί να γίνουν οριακά από τη μια στιγμή στην άλλη. Σας ευχαριστώ», διαμήνυσε.