Κορωνοϊός-Κύπρος: Ανακοίνωσε ακόμη δύο θάνατους το Υπ. Υγείας

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας για το συνολικό αριθμό των ασθενών που απεβίωσαν με τελική αιτία τη νόσο COVID-19.

Η ανακοίνωση:

Στο πλαίσιο της ετήσιας καταγραφής των στοιχείων από τη Μονάδα Παρακολούθησης Υγείας, το Υπουργείο Υγείας έχει προχωρήσει σε ενημέρωση της βάσης δεδομένων που διατηρεί για τους θανάτους ασθενών, έχοντας καταγράψει και επαληθεύσει όλα τα δεδομένα που δηλώθηκαν τους προηγούμενους μήνες στη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης.

Στο πλαίσιο του ελέγχου αυτού, προκύπτει ότι ο συνολικός αριθμός των ασθενών που απεβίωσαν με τελική αιτία τη νόσο COVID-19 μέχρι και τις 3 Φεβρουαρίου 2022 είναι 738 και όχι 736, όπως αναφέρεται στη χθεσινή ημερήσια ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, οι 2 θάνατοι που δηλώθηκαν εκπρόθεσμα αφορούν σε:

  1. Άντρα, ηλικίας 53 ετών, που κατέληξε στις 28 Ιανουαρίου 2022, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.
  2. Γυναίκα, ηλικίας 63 ετών, που κατέληξε στις 8 Απριλίου 2021, στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας.

Ως εκ τούτου, από τη σημερινή καθημερινή ανακοίνωση, οι νέοι θάνατοι με υποκείμενη αιτία θανάτου την COVID-19, θα προστίθενται στον συνολικό αριθμό των 738. Από αυτούς οι 461 (62,5%) αφορούν άντρες και οι 277 (37,5%) γυναίκες, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων είναι τα 76,2 έτη.

Το Υπουργείο Υγείας προβαίνει σε επικαιροποίηση των βάσεων δεδομένων του ανά τακτά χρονικά διαστήματα, με στόχο την ορθή και ολοκληρωμένη καταγραφή των στοιχείων επιδημιολογικής επιτήρησης. Για σκοπούς διαφάνειας, το Υπουργείο Υγείας θα ενημερώνει για οποιαδήποτε νέα δεδομένα καταγράφει.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.