Κορωνοϊός – Κύπρος : Ανησυχία για τους ασυμπτωματικούς – Ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα

Θετικά αποτιμάται το γεγονός των μονοψήφιων κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν χθες, ενώ ενθαρρυντικά είναι τα μέχρι τώρα στοιχεία από τυχαίους δειγματοληπτικούς ελέγχους.

Είναι αρκετά ικανοποιητικό το αποτέλεσμα να επιστρέφουμε πίσω σε μονοψήφιους αριθμούς, αλλά δεν πρέπει να εφησυχάζουμε λόγω του ότι κάποια κρούσματα που είναι και ασυμπτωματικά, δεν έχουν ακόμα προσδιοριστεί από που έχουν κολλήσει τον ιό, ανέφερε μιλώντας στο OMEGA καθηγητής Μοριακής Ιολογίας Πέτρος Καραγιάννης.

Πάντως η εβδομάδα που διανύουμε θεωρείται ως καθοριστική λόγω και των διακοπών του Δεκαπενταυγούστου καθώς θα παρατηρηθούν μετακινήσεις πολιτών, με την Αστυνομία και τις υγειονομικές υπηρεσίες να βρίσκονται επί ποδός σε μια προσπάθεια να τηρούνται τα πρωτόκολλα, για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID 19.

Την ίδια ώρα πέντε ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, οι ασθενείς νοσηλεύονται σε σταθερή γενική κατάσταση.

Εν τω μεταξύ, στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden Resort, στην Τερσεφάνου φιλοξενούνται σήμερα 16 άτομα, τα οποία θα παραμείνουν μέχρι την πλήρη αρνητικοποίηση τους.