Κορωνοϊός-Κύπρος: Αύξηση διασωληνώσεων και εισαγωγών σε νοσοκομεία

Τις τελευταίες μέρες κυρίως από τις 15 Ιουνίου και μετά παρατηρείται αύξηση στις εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό στα δημόσια νοσηλευτήρια ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου του ΟΚΥΠΥ Χαράλαμπος Χαριλάου, λέγοντας ότι οι εισαγωγές αυξάνονται μέρα με τη μέρα.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ είπε επίσης ότι αυξήθηκαν και οι ασθενείς που χρίζουν νοσηλείας σε μονάδες αυξημένης φροντίδας. Ακόμα, σημείωσε ότι τις τελευταίες μέρες υπάρχουν και περιστατικά που μπαίνουν απευθείας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ο κ. Χαριλάου εξέφρασε ανησυχία για την ινδική μετάλλαξη, σημειώνοντας ότι είναι προετοιμασμένοι εκεί και όπου παραστεί ανάγκη να ανταποκριθούν.

Παράλληλα, ανέφερε ότι έχουν μειωθεί οι μονάδες covid στα δημόσια νοσηλευτήρια για τις ανάγκες άλλων ασθενών, αλλά όπως είπε ανά πάσα στιγμή θα σε επιφυλακή για να πάρουν πίσω αυτές τις κλίνες. Ο κ. Χαριλάου επανέλαβε ότι οι πολίτες πρέπει να εμβολιαστούν γιατί αν κυκλοφορήσει στην κοινότητα η ινδική μετάλλαξη τότε αυτό θα επηρεάσει κυρίως τα ανεμβολίαστα άτομα. Πρόσθεσε ότι το τελευταίο διάστημα αυξήθηκαν τα άτομα από το νοσηλευτικό προσωπικό που προχωρούν στον εμβολιασμό.

Για τα απεργιακά μέτρα στον τομέα της καθαριότητας, είπε ότι πιθανόν να μη χρειάζονται κυρίως αυτή την περίοδο λέγοντας ότι τα προβλήματα επιλύνονται μέσα από το διάλογο. Επίσης είπε ότι πέραν από τις απαιτήσεις του ωρομίσθιου προσωπικού, έχει και ο ΟΚΥΠΥ απαιτήσεις όπως το να είναι καθαρά τα δημόσια νοσηλευτήρια.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy