Κορωνοϊός-Κύπρος: Λιγοστές οι εισαγωγές ασθενών στα δημόσια νοσηλευτήρια

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται ύφεση του κορωνοϊού και οι εισαγωγές ασθενών στα δημόσια νοσηλευτήρια είναι λιγοστές, ανέφερε στο ΚΥΠΕ η Αμαλία Χατζηγιάννη, Επιστημονική Διευθύντρια των Γενικών Νοσοκομείων Λάρνακας – Αμμοχώστου.

Πρόσθεσε ότι «σήμερα στο Νοσοκομείο Αναφοράς νοσηλεύονται 20 ασθενείς με κορωνοϊό, έξι εκ των οποίων βρίσκονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας αφού χρειάζονται πιο στενή παρακολούθηση. O νεαρότερος σε ηλικία ασθενής είναι 43 ετών και η γηραιότερη 91, ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευόμενων στο Νοσοκομείο είναι τα 66 έτη, ενώ το ποσοστό των νοσηλευόμενων, που δεν έχει εμβολιαστεί, ανέρχεται γύρω στο 74%».

Ανέφερε ακόμα ότι «στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας νοσηλεύονται 4 ασθενείς, ενώ στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden στην Τερσεφάνου φιλοξενούνται 62 άτομα τα οποία θα παραμείνουν μέχρι την πλήρη αρνητικοποίησή τους».

Σύμφωνα με την κα. Χατζηγιάννη «το τελευταίο διάστημα υπάρχει ύφεση του ιού, με αποτέλεσμα οι εισαγωγές στα δημόσια νοσηλευτήρια να είναι λιγοστές».

Απαντώντας σε ερώτηση για την άνοδο του μέσου όρου ηλικίας των νοσηλευόμενων στο Νοσοκομείο, η κα. Χατζηγιάννη είπε ότι «παρά το γεγονός πως ορισμένα άτομα ήταν εμβολισμένα κατά του κορωνοϊού, εντούτοις προσβλήθηκαν από τον Covid-19, αφού είχε παρέλθει ο χρόνος ανοσίας τους. Οι ασθενείς με κορωνοϊό έχουν απομονωθεί στον τρίτο όροφο του Νοσοκομείου Αναφοράς που λειτουργεί αποκλειστικά για Λοιμώδη Νοσήματα».

Η Επιστημονική Διευθύντρια του ΓΝ Αμμοχώστου είπε ακόμα ότι «το δημόσιο νοσηλευτήριο λειτουργεί κανονικά για τα υπόλοιπα τμήματα του, δηλαδή το Τμήμα Πρώτων Βοηθειών, το Τμήμα Αιμοκάθαρσης και τα εξωτερικά ιατρεία. Ταυτόχρονα έχει ενεργοποιηθεί αριθμός κλινών για να φιλοξενεί ασθενείς με άλλα νοσήματα».

Ανέφερε επίσης ότι «έχει ξεκινήσει να λειτουργεί στο χώρο εμβολιασμού ελεύθερης προσέλευσης – walk-In για την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, σε ηλικιωμένους και σήμερα εξυπηρετούνται άτομα ηλικίας 85 ετών και άνω. Η τρίτη δόση φαίνεται να είναι αναγκαία γιατί όπως όλα τα εμβόλια, μειώθηκε ο χρόνος ανοσίας και χρειάζεται επανάληψη, με στόχο την προστασία των ανθρώπων αυτών, ενόψει και της επέλασης του χειμώνα, ενώ αρκετός κόσμος άρχισε ήδη να εμβολιάζεται και κατά της γρίπης».

Σημείωσε ακόμα ότι «συνεχίζεται κανονικά και ικανοποιητικά ο εμβολιασμός, ωστόσο θα πρέπει όλοι, εμβολιασμένοι και μη, να τηρούν τα μέτρα προσωπικής υγιεινής και προστασίας, δηλαδή μάσκα και αποστάσεις οπουδήποτε και αν βρίσκεται».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.