Κορωνοϊός-Κύπρος: Lockdown, χαλαρώσεις, εμβολιαστικό πλάνο και αρνητικό ρεκόρ θανάτων!

Αν συνεχιστεί η μείωση των κρουσμάτων, δεν υπάρχει λόγος να μην γίνουν χαλαρώσεις των περιοριστικών μέτρων, ανέφερε ο επιδημιολόγος Μιχάλης Βωνιάτης.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ είπε ότι από τα 845 κρούσματα πέσαμε στα 509, και έκανε λόγο για μείωση της τάξης του 40%. Σημείωσε ότι αν συνεχιστεί αυτή η μείωση, τότε δεν υπάρχει λόγος να μην γίνουν χαλαρώσεις, προσθέτοντας ότι το τοπίο θα ξεκαθαρίσει σε 2-3 μέρες. Επίσης είπε ότι μέσα σε μια εβδομάδα- από τις 28 Απριλίου μέχρι σήμερα-καταγράφηκαν 23 θάνατοι το οποίο αποτελεί ρεκόρ.

Επίσης σημείωσε ότι δεν αναμένει εκτόξευση κρουσμάτων τις επόμενες μέρες λόγω των συναθροίσεων την ημέρα του Πάσχα και την Ανάσταση στις εκκλησίες. Εκτίμησε ωστόσο ότι μπορεί να υπάρξει μια μικρή αύξηση των κρουσμάτων.

Ακόμα είπε ότι είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι ο κόσμος εμβολιάζεται. Το ιδανικό, πρόσθεσε, θα είναι να εμβολιαστεί το 80% του πληθυσμού προκειμένου να υπάρχουν περισσότερες χαλαρώσεις. Την ίδια ώρα, κατέστησε σαφές ότι ο κορωνοϊός θα είναι μαζί μας, προσθέτοντας ότι θα είναι σαν εποχική λοίμωξη. Παράλληλα, σημείωσε δεν πρέπει να σταματήσουν τα μέτρα προσωπικής προστασίας γιατί όπως είπε τα πράγματα είναι ακόμα ρευστά, από τη στιγμή που υπάρχουν μεταλλάξεις του ιού. Σημείωσε ότι η ινδική μετάλλαξη είναι πολύ μεταδοτική.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.