Αποκλεισμένη μέχρι τις 30 Ιανουαρίου θα παραμείνει η πόλη Γουχάν από όπου ξεκίνησε η επιδημία με τον κορονοϊό, τη στιγμή που αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών.

Οι αρχές στην πόλη Γουχάν της κεντρικής Κίνας απ’ όπου ξεκίνησε η επιδημία με τον φονικό κορονοϊό αποφάσισαν να κλείσουν τα σύνορα της πόλης απαγορεύοντας στους Κινέζους πολίτες την είσοδο ή έξοδο από την περιοχή μέχρι τις 30 Ιανουαρίου.

Ανάλογη ταξιδιωτική απαγόρευση ισχύει επίσης σε Χονκ Κονγκ, Μακάο και Ταϊβάν.

Από την προηγούμενη εβδομάδα, έχουν διακοπεί όλες οι μεταφορές στην Γουχάν, πρωτεύουσα της επαρχίας Χουμπέι και πρακτικά η πόλη παραμένει αποκλεισμένη.

Την Κυριακή, ο επικεφαλής της Επιτροπής Υγείας της Κίνας δήλωσε ότι η εξάπλωση του ιού φαίνεται να επιταχύνεται παρά τις προσπάθειες περιορισμού.

Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών και των νέων κρουσμάτων στην Κίνα

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον κορονοϊό σε όλη την Κίνα έχουν φτάσει τα 2.744, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η κεντρική κυβέρνηση.

Ευτυχώς, δεν επιβεβαιώθηκε κανένας νέος θάνατος πέραν της επαρχίας Χουμπέι όπου ξεκίνησε η επιδημία.

Στην επαρχία καταγράφηκαν 24 θάνατοι, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στην Κίνα από τον κορονοϊό σε 80.

Στην Γουχάν ο πρωθυπουργός της Κίνας

Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός της Κίνας, Λι Κετσιάνγκ, επισκέφτηκαν την πόλη Γουχάν για να επιθεωρήσει που γίνονται για τον περιορισμό της επιδημίας.

Ο Κινέζος πρωθυπουργός συναντήθηκε με ασθενείς και με μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη επίσκεψη κορυφαίου κυβερνητικού αξιωματούχου μετά το ξέσπασμα της επιδημίας του κορονοϊού.