Κορωνοϊός: Νέα μέτρα σε ισχύ από την Κυριακή 17 Ιανουαρίου στα κατεχόμενα

Από αύριο Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, και για μια εβδομάδα θα ισχύει στα κατεχόμενα απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 τα ξημερώματα, ενώ τα σχολεία δεν θα ανοίξουν τελικά τη Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, τις αποφάσεις ανακοίνωσε ο «πρωθυπουργός», Ερσάν Σανέρ, έπειτα από συνεδρία του «υπουργικού συμβουλίου» το απόγευμα. Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα λήξει στις 5 τα ξημερώματα της Δευτέρας, 25 Ιανουαρίου.

Η ημερομηνία επαναλειτουργίας των σχολείων που ήταν σε χειμερινές διακοπές μέχρι και χθες, θα αποφασιστεί στις 22 του μηνός από την επιτροπή επιδημιολόγων του «υπουργείου υγείας», δήλωσε ο «πρωθυπουργός» Σανέρ.

Για να στηριχθούν οι τομείς που επηρεάζονται από τα μέτρα, πρόσθεσε, η  αύξηση στην ΑΤΑ δεν θα δοθεί στους «δημόσιους υπαλλήλους» για τον τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου. Τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν θα δοθούν στα μέτρα στήριξης.

Ο λόγος που λήφθηκαν τα μέτρα, ανέφερε ο κ. Σανέρ, είναι η αύξηση των εγχώριων κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα, όπως ήταν τα 28 από τα 31 συνολικά κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες. Ο Ερσάν Σανέρ εξέφρασε την πεποίθηση ότι σε συνδυασμό με τον εμβολιασμό που άρχισε και στα κατεχόμενα, η κατάσταση θα αντιμετωπισθεί και σύντομα θα επιστρέψουν στην ομαλότητα θέτοντας υπό έλεγχο τον ιό.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.