Κορωνοϊός: Νέες συστάσεις για τα μη απαραίτητα ταξίδια εκτός ΕΕ από την Κομισιόν

Αλλαγές στις συστάσεις του Συμβουλίου προς τα κράτη μέλη για τα ταξίδια από τρίτες χώρες προς την ΕΕ πρότεινε η Κομισιόν, εισηγούμενη το άνοιγμα και σε ταξιδιώτες που έχουν εμβολιαστεί με τα σκευάσματα που έχουν εγκριθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας από τις 10 Ιανουαρίου.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΣύμφωνα με τις προτάσεις, θα απαιτείται αρνητικό τεστ PCR για όσους ταξιδιώτες από τρίτες χώρες έχουν λάβει εμβόλια που δεν έχουν εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Με βάση την πρόταση, από την 1η Μαρτίου η ΕΕ δεν θα αξιολογεί κατά πόσο κάποιο άτομο μπορεί να περάσει τα εξωτερικά σύνορα στη βάση της χώρας προέλευσης, αλλά στη βάση του κατά πόσο έχει εμβολιαστεί. Η Κομισιόν εισηγείται όπως από τις 10 Ιανουαρίου επιτρέπεται η είσοδος, πέρα από τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί με εμβόλιο εγκεκριμένο από τον ΕΜΑ, και σε άτομα τα οποία έχουν εμβολιαστεί με εμβόλια που έχουν την έγκριση του Παγκόσμιο Οργανισμό, με τη διαφορά πως η δεύτερη κατηγορία θα χρειάζεται να δείξει αρνητικό τεστ πριν την αναχώρηση ή μετά την άφιξη. Οι προτάσεις περιλαμβάνουν και την εισήγηση όπως τα πιστοποιητικά εμβολιασμού από τρίτες χώρες γίνονται αποδεκτά για εννέα μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιαστικού σχήματος.

Επίσης, θα γίνονται αποδεκτά τα πιστοποιητικά που θα έχουν εκδοθεί μετά από ενισχυτική δόση.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.