Κόρωνοϊος: Όλες οι λεπτομέρειες για την χορήγηση της 3ης δόσης εμβολίου

Εμβολιασμοί κατά του COVID-19 Κρατική Έκθεση, Λευκωσία, Κύπρος Εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού κατά της νόσου COVID-19. // Vaccinations against COVID-19 State Fair, Lefkosia, Cyprus Vaccination of the general population against COVID-19.

Εν αναμονή ρύθμισης της Πύλης Εμβολιασμού, που θα είναι έτοιμη αρχές Οκτωβρίου 

Από σήμερα 3η δόση στα walk-in για τους άνω των 86

Το Υπουργείο Υγείας προχωρά στην εξυπηρέτηση των πολιτών ηλικίας 86 ετών και άνω για την ενισχυτική τρίτη δόση μέσω των κέντρων εμβολιασμού ελεύθερης προσέλευσης (walk-in) από σήμερα, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας.

Για την ενισχυτική δόση θα χορηγούνται εμβόλια τεχνολογίας mRNA (Pfizer/BioNTech και Moderna), ανεξαρτήτως του εμβολίου που χορηγήθηκε στον αρχικό εμβολιασμό.

Η απόφαση ελήφθη εν αναμονή ρύθμισης της Πύλης Εμβολιασμού, ώστε να μπορούν οι δικαιούχοι να διευθετούν ραντεβού για εμβολιασμό με την 3η δόση εμβολίου κατά της COVID-19, με βάση ηλικιακά κριτήρια. Σημειώνεται ότι δυνατότητα διευθέτησης ραντεβού για την 3η δόση μέσω της Πύλης Εμβολιασμού αναμένεται να υπάρχει στις αρχές Οκτωβρίου για την οποία θα γίνει σχετική ενημέρωση.

Τα κέντρα εμβολιασμού ελεύθερης προσέλευσης για την 3η δόση θα λειτουργούν στα πιο κάτω σημεία, από Δευτέρα μέχρι Πέμπτη, από τις 8 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι: Στη Λευκωσία στην Κρατική Έκθεση, Κέντρο Β’ και στο Κέντρο Υγείας Λατσιών. Στη Λεμεσό στο Σπύρος Κυπριανού, Κέντρο Β’ και στο Κέντρο Υγείας Λινόπετρας. Στη Λάρνακα στο Λιμάνι, Κέντρο Β’. Στην Πάφο στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου και στην Αμμόχωστο στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Το Υπουργείο Υγείας τονίζει ότι έχει μεριμνήσει και εξασφαλίσει επαρκείς ποσότητες εμβολίων για όλους όσοι επιλέξουν να εμβολιαστούν με 3η δόση. Προτρέπονται οι πολίτες να προσέρχονται όλες τις ώρες λειτουργίας των Κέντρων, ώστε να περιορίζεται η ώρα αναμονής και να αποφεύγεται η ταλαιπωρία.

Όλοι οι πολίτες θα πρέπει να προσκομίζουν έγγραφο ταυτοποίησης (Ταυτότητα, Διαβατήριο, Δελτίο Εγγραφής Αλλοδαπού, κ.τ.λ.).

Διευκρινίζεται ότι, σύμφωνα με την προσέλευση που θα παρατηρείται, η ηλικία των δικαιούχων θα μειώνεται σταδιακά. To Υπουργείο καλεί τους πολίτες να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις, που θα εκδίδονται από το Υπουργείο Υγείας με τις ηλικιακές ομάδες, που θα έχουν προτεραιότητα.

Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι για εμβολιασμό με ενισχυτική δόση είναι όσοι πολίτες έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους σχήμα μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021 και εμπίπτουν στην ηλικιακή ομάδα που ανακοινώνεται κάθε φορά. Για παράδειγμα, τα άτομα που είναι ηλικίας 86 ετών και άνω, αλλά δεν έχει παρέλθει διάστημα έξι μηνών από τον εμβολιασμό τους με τη 2η δόση, δεν δύνανται να λάβουν την 3η δόση στην παρούσα φάση.

Διευκρινίζεται ότι, σε σχέση με πολίτες οι οποίοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, για να τους χορηγηθεί η ενισχυτική δόση θα πρέπει να έχουν παρέλθει 4 εβδομάδες από τη 2η δόση του εμβολίου και όχι 6 μήνες.

Μέχρι στιγμής χορηγήθηκε η τρίτη δόση του εμβολίου σε περίπου τρεις χιλιάδες άτομα κυρίως ένοικοι και εργαζόμενοι σε οίκους ευγηρίας, όπως επίσης και άτομα με ανοσοκαταστολή.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.