Κορωνοϊός: Πριν από τα Χριστούγεννα θα χορηγηθούν τα δύο πρώτα εμβόλια στις ΗΠΑ

A small shopping basket filled with vials labeled "COVID-19 - Coronavirus Vaccine" is placed on a U.S. flag in this illustration taken November 29, 2020. Picture taken November 29, 2020. REUTERS/Dado Ruvic/Ilustration

Τα δύο πρώτα εμβόλια κατά του νέου κοροναϊού θα χορηγηθούν στους Αμερικανούς πριν από τα Χριστούγεννα, δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Αλεξ Αζαρ, μετά την ανακοίνωση της Moderna Inc ότι καταθέτει σήμερα αίτηση έγκρισης στις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές, μία εβδομάδα μετά τις BionTech/Pfizer.

Μιλώντας στην εκπομπή του «This Morning» του CBS, τόνισε πως ο ίδιος και ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς θα έχουν επαφές με τους κυβερνήτες των Πολιτειών αργότερα σήμερα ώστε να συζητήσουν για τα διαδικαστικά της και τις πληθυσμιακές ομάδες που θα λάβουν κατά προτεραιότητα το εμβόλιο.

Οι δηλώσεις Αζάρ έρχονται λίγο μετά την ανακοίνωση από τη Moderna για υποβολή αιτήματος εντός της ημέρας στην αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και στις Ευρωπαϊκές Αρχές για την επείγουσα έγκριση του εμβολίου κατά του κοροναϊού.