Κορωνοϊός – Προειδοποιεί ο ΠΟΥ τους Ευρωπαίους ηγέτες: «Πάρτε μέτρα για να αποφευχθούν τα χειρότερα το φθινόπωρο»

Αυστηρή είναι η προειδοποίηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προς την Ευρώπη σε ό,τι αφορά τη λήψη αυστηρών μέτρων για τον κορωνοϊό. Οι υπεύθυνοι του οργανισμού ειδικότερα, τόνισαν πως οι ηγέτες των κρατών πρέπει να δείξουν μεγάλη προσοχή και να υιοθετήσουν τη χρήση μασκών τώρα για να μην είναι τεράστιο το πρόβλημα το φθινόπωρο.

Ο Χανς Κλούγκε, περιφερειακός διευθυντής για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, σημείωσε πως οι χώρες της Ευρώπης πρέπει να αναλάβουν δράση τώρα για να αποτρέψουν την επιβάρυνση των συστημάτων υγείας, καθώς η υποπαραλλαγή BA.5 της Ομικρον κερδίζει έδαφος.


«Υπάρχει αύξηση κρουσμάτων, την ώρα που η κοινωνία λειτουργεί σχεδόν όπως πριν» είπε, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για δράση των πανδημικών σταθεροποιητών, όπως είναι η δεύτερη αναμνηστική δόση εμβολίου, πριν από την έλευση των επικαιροποιημένων εμβολίων το φθινόπωρο, καθώς και την προώθηση της χρήσης μάσκας και του εξαερισμού.

Αυτά τα μέτρα σταθεροποίησης της πανδημίας θα πρέπει να εφαρμοσθούν τώρα, για να αποφευχθούν αυστηρότερα μέτρα, προειδοποίησε.

«Δεν πιστεύω ότι η κοινωνία είναι έτοιμη για την κήρυξη lockdown», είπε ο Χανς Κλούγκε.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.