Κορωνοϊος : Ψάχνουν επαφές κρουσμάτων και δεν τις βρίσκουν οι αρμόδιοι

Χωρίς επιτυχία η ιχνηλάτηση επαφών στο Ηνωμένο Βασίλειο

 

Σχεδόν ένας στους πέντε πολίτες που έχουν αναφερθεί ως στενές επαφές επιβεβαιωμένων φορέων του κορονοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει εντοπιστεί από τις αρμόδιες Αρχές ιχνηλάτησης, σύμφωνα με τα νεότερα εβδομαδιαία στοιχεία.

Συγκεκριμένα, κατά τις εννέα εβδομάδες που λειτουργεί το πρόγραμμα ιχνηλάτησης έως και τις 29 Ιουλίου, οι αρμόδιες Αρχές έχουν έρθει σε επικοινωνία με 199.524 άτομα ζητώντας τους να απομονωθούν διότι έχουν έρθει σε στενή επαφή με επιβεβαιωμένους φορείς. Πρόκειται για απολογισμό που αντιστοιχεί σε ποσοστό 82% του συνόλου των κατονομασθέντων επαφών των φορέων. Για την εβδομάδα έως και τις 29 Ιουλίου οι αρμόδιες Αρχές κατάφεραν να επικοινωνήσουν με το 72,4% των επαφών ατόμων που έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κορονοϊό.

Το ποσοστό είναι μειωμένο σε σύγκριση με το 76,2% της προηγούμενης εβδομάδας. Είναι η τρίτη συνεχής εβδομάδα με μειωμένο αντίστοιχο ποσοστό. Τα στοιχεία έρχονται ενώ επιστήμονες έχουν προειδοποιήσει την κυβέρνηση ότι ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί ένα σφοδρότερο δεύτερο κύμα της πανδημίας όταν ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο και οι γονείς επιστρέψουν στις δουλειές τους είναι η δραστική βελτίωση της αποδοτικότητας του προγράμματος ιχνηλάτησης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι καθυστερήσεις και η ανεπάρκεια πτυχών του κεντρικού κυβερνητικού προγράμματος ιχνηλάτησης έχει οδηγήσει αρκετούς δήμους να υιοθετήσουν δικά τους συστήματα εντοπισμού επαφών των επιβεβαιωμένων φορέων του ιού.