Κορωνοϊος: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και πάλι η Ισπανία

A Spanish flag hangs from a balcony during the lockdown following the coronavirus disease (COVID-19) outbreak in Ronda, southern Spain, April 19, 2020. REUTERS/Jon Nazca

Η ισπανική κυβέρνηση συμφώνησε σήμερα  να κηρύξει νέα κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία και να επιβάλει απαγόρευση κυκλοφορίας σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς συνεχίζει να αντιμετωπίζει μια αναζωπύρωση περιστατικών κορωνοϊού.

Η εκτακτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη το πρωί της Κυριακής, σύμφωνα με ανακοινωθέν που εκδόθηκε το βράδυ του Σαββάτου από το γραφείο του σοσιαλιστή πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ, «προκειμένου να εξεταστούν οι όροι ενός νέου βασιλικού διατάγματος σε κατάσταση συναγερμού».

 

Σε συνεδρίαση που διήρκεσε δύο ώρες, το υπουργικό συμβούλιο συμφώνησε να ανακοινώσει αρχική κατάσταση συναγερμού 15 ημερών, με την κυβέρνηση να καθιστά σαφές ότι σκοπεύει να την παρατείνει μέχρι τον Απρίλιο, σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών ΜΜΕ.

Το βράδυ του Σαββάτου, κυβερνήσεις σε τουλάχιστον εννέα περιφέρειες είχαν ζητήσει από την κεντρική κυβέρνηση της Μαδρίτης να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης ή είχαν εκφράσει τη στήριξή τους για την κίνηση.

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News