Κορονοϊός: Στην απομόνωση του Νοσοκομείου Λεμεσού γυναίκα – Ηρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα
Στην απομόνωση του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού βρίσκεται γυναίκα η οποία είχε έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην Ιταλία.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, η γυναίκα ήρθε σε επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα πριν από μία βδομάδα αλλά δεν παρουσιάζει κανένα σύμπτωμα.

Ως εκ τούτου, αναμένεται να κρατηθεί για νοσηλεία προληπτικά για ακόμα μία βδομάδα, μέχρι να συμπληρωθούν οι 14 ημέρες που χρειάζεται για να διαπιστωθεί εάν φέρει τον κορωνοϊό.

Ο Διευθυντής του Νοσοκομείου Λεμεσού Χρίστος Νικολάου είπε ότι η γυναίκα κρατήθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Ο κ. Νικολάου εξήγησε ότι κατά την μεταφορά της γυναίκας στις Πρώτες Βοήθειες, άδειασε ο χώρος, όπως προβλέπεται από τα Πρωτόκολλα.

 

Καλά είναι στην υγεία τους οι μαθητές με τους συνοδούς τους και άλλοι επτά επιβάτες που επέστρεψαν λίγο μετά τις 6 το απόγευμα στο αεροδρόμιο Λάρνακας, από το Μιλάνο όπου βρίσκονταν, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Ο Υπουργός επισκέφθηκε το απόγευμα το αεροδρόμιο Λάρνακας, συνομίλησε με το προσωπικό και ενημερώθηκε για την εφαρμογή των μέτρων στα αεροδρόμια για διαχείριση της επιδημίας του κορωνοϊού.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Υπουργού Υγείας στο αεροδρόμιο, έφτασε και η πτήση από το Μιλάνο μέσω Αθηνών, στην οποία επέβαινε και η ομάδα μαθητών με τους συνοδούς της, με τους οποίους ο κ. Ιωάννου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει.

Διευκρίνισε επίσης ότι δεν εμφάνισε σύμπτωμα κανένας από τους εξεταζόμενους, ωστόσο θα παραμείνουν σε αυτοπεριορισμό για 14 μέρες.