Κορωνοϊός: Τέλη Αυγούστου κλειδώνουν τα πρωτόκολα για το Φθινώπορο

Περί τα τέλη Αυγούστου, αναμένεται και η επόμενη σύσκεψη Υπουργού Υγείας και επιδημιολόγων, κατά την οποία θα κλειδώσουν τα πρωτόκολλα για τα σχολεία αλλά και ο οδικός χάρτης που θα μας συντροφεύει το Φθινόπωρο.

 

Εν τω μεταξύ,  συνεχίζεται γι’ άλλη μια βδομάδα η πτωτική πορεία όλων των επιδημιολογικών δεικτών. 3 χιλιάδες 611 είναι οι λοιμώξεις που εντοπίστηκαν από τις 5 Αυγούστου μέχρι και χθες, από 70 χιλιάδες 602 εργαστηριακές εξετάσεις. Το ποσοστό θετικότητας εξακολουθεί να βρίσκεται πάνω από το όριο ασφαλείας, καταγράφει ωστόσο καθοδική πορεία και αυτή την εβδομάδα, φτάνοντας το 5,11%.

Δυστυχώς άλλοι 6 συμπολίτες μας κατέληξαν εξαιτίας του κορωνοϊού, με τον συνολικό αριθμό των θανάτων από την αρχή της πανδημίας μέχρι και σήμερα να φτάνει τους 1,149. Πρόκειται για 4 άνδρες και 2 γυναίκες από 72 μέχρι και 95 ετών.

Μικρή αύξηση καταγράφουν οι νοσηλείες στα κρατικά νοσηλευτήρια. 84 είναι οι ασθενείς που νοσηλεύονται στο σύνολο, 11 σε σοβαρή κατάσταση, οι 6 διασωληνωμένοι και 5 άτομα νοσηλεύονται σε μονάδες αυξημένης φροντίδας.

 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy