Κορωνοϊός: Τεράστιο το πρόβλημα στον αγροτικό τομέα

Το πρόβλημα που υπάρχει ελέω κορωνοϊού είναι τεράστιο σε όλους τους κλάδους της αγροτικής οικονομίας και έχει επηρεαστεί ο πρωτογενής τομέας παραγωγής τονίζουν οι αγροτικές οργανώσεις ΕΚΑ και ΠΕΚ.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο ΓΓ της ΕΚΑ σημείωσε ότι χρειάζεται όραμα και προγραμματισμός. Ο Πανίκος Χάμπας υπέδειξε ότι η κυβέρνηση, τα αρμόδια Υπουργεία αλλά και η ΕΕ πρέπει να βρουν τους κατάλληλους τρόπους στήριξης του πρωτογενή τομέα παραγωγής. Επίσης είπε ότι η οικονομία που βασίζεται πάνω σε «αέρα» και «άμμο», όπως είναι τώρα με τα διαβατήρια, δεν έχει μέλλον. Ανάμεσα σε άλλα υπέδειξε ότι πρέπει να επανέλθουν σε προϊόντα που θα στηρίξουν την οικονομία έμπρακτα και να ξεφύγουν από το εύκολο κέρδος. Επίσης κατήγγειλε ότι υπάρχουν χιλιάδες στρέμματα γης, που είναι εγκαταλελειμμένα.

Από την πλευρά του ο ΓΓ της ΠΕΚ Μιχάλης Λύτρας είπε ότι οι αγρότες έχουν υποστεί ζημιά και έχουν χάσει εισοδήματα. Κάλεσε από τη μια τους κυβερνώντες να βοηθήσουν οικονομικά τους αγρότες και από την άλλη σε συνεργασία με τις αγροτικές οργανώσεις να δουν τον προγραμματισμό της επόμενης χρονιάς και γενικά της αγροτικής οικονομίας για να επιβιώνουν οι αγρότες κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες μακροπρόθεσμα. Επίσης υπέδειξε ότι πρέπει να δημιουργηθεί εγγυητικό ταμείο για τους αγρότες.