Κορωνοϊός: Ξεκίνησαν παραπομπές ασθενών από τα δημόσια στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια

Το Υπουργείο Υγείας αποστέλλει πλέον ασθενείς με κορωνοϊό στον ιδιωτικό τομέα για να δώσει την ευκαιρία στον ΟΚΥΠΥ να αναπνεύσει, δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο Σύμβουλος επικοινωνίας του Υπουργείου Υγείας Κωνσταντίνος Αθανασίου.

Μιλώντας στη Μεσημβρινή έκδοση ανέφερε ότι ήδη ξεκίνησαν οι παραπομπές από τα δημόσια νοσοκομεία στον ιδιωτικό τομέα και όπως είπε, τις τελευταίες ημέρες έχουν σταλεί σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια τέσσερεις ασθενείς που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Κληθείς να σχολιάσει τα νέα στοιχεία της πανδημίας που έδωσε το Υπουργείο για αυτή τη βδομάδα, ο κ. Αθανασίου ανέφερε ότι υπάρχει αύξηση στις νοσηλείες ωστόσο ο αριθμός των σοβαρά νοσούντων παραμένει σταθερός.

Σημειώνεται ότι με βάση τα στοιχεία που έδωσε σήμερα το Υπουργείο75 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται στα δημόσια νοσηλευτήρια εκ των οποίων τέσσερεις σε σοβαρή κατάσταση.

Εντοπίστηκαν 10.879 νέα περιστατικά και το ποσοστό θετικότητας στο σύνολο των εξετάσεων ανέρχεται στο 11,6%. Ανακοινώθηκαν επίσης οι θάνατοι 75χρονου, 87χρονου και 84χρονης.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy